Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 1 Ağustos’taki cuma hutbesinde “Uygunsuz kıyafetlerle toplumsal alanlarda bulunmak asgari ahlak kurallarına aykırıdır” ifadeleri yer aldı. Bu söylem Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu’nun tepkisini çekti.
Mutlu, Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşen sahte diploma skandalı üzerinden Diyanet’i eleştirdi. Ahlakın yalnızca şekil üzerinden değerlendirilemeyeceğini söyleyen Mutlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Hutbede sadece kadınların giyim tarzı eleştirildi, ‘Uygunsuz kıyafetlerle toplumsal alanlarda bulunmak asgari ahlak kurallarına aykırıdır’ denildi. ‘Buna sessiz kalan herkes vebal altındadır’ diye de eklendi! Peki ey Diyanet, ihale oyunları yapanlara, sahte diploma düzenleyenlere, yolsuzluk yapanlara, nüfuz suistimali yapanlara, rüşvet alanlara neden her cuma hutbesinde seslenmiyorsunuz? Tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını yemek en büyük vebal değil midir? Günah sadece kadına mı ait?”
Mutlu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın toplumun tüm kesimlerine eşit mesafede duran, adaleti önceleyen ve ahlakı yalnızca şekil üzerinden değil, davranışlar, vicdan ve kamu yararı ekseninde değerlendiren bir anlayışa dönmesi gerektiğini söyledi. Mutlu, “Toplumun dini hassasiyetleri üzerinden kutuplaşma üretmek değil, birleştirici ve bütünleştirici bir dil kullanmak Diyanet’in asli görevidir. Artık daha tutarlı, herkesin saygısını kazanacak hutbelere dönülmeliyiz” ifadelerini kullandı.
Diyanet’in 8 Ağustos tarihli cuma hutbesinde “Tatil” kavramı üzerinde duruldu, “Lüksün zirveye ulaştığı tatillerin” dinde yeri olmadığı ifade edildi. Hutbe Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tatildeyken yayımlandı, akıllara yaptığı yurt dışı geziler geldi. Eylül 2017’de göreve gelen Ali Erbaş, bugüne kadar 45 ülkeye gitti.
Başkan Erbaş yaklaşık 8 yıllık görev süresinde ayak basmadık kıta bırakmadı, yurt dışına 130’a yakın seyahat gerçekleştirdi. Hutbede ‘lüks’ vurgusu yapılırken, Erbaş yolculuklarını VIP olarak yaptı, Suudi Arabistan ziyaretlerinin tümüne eşi Seher Erbaş’ı da götürdü. Gezilerin bazılarında Seher Erbaş’a koruma polisinin de eşlik etmesi dikkati çekti. Milyonlarca yurttaş hac sırası beklerken Seher Erbaş, “VIP” kontenjanından altı defa hacca gittiği öğrenildi. Diyanet de çok sayıda toplantı ve organizasyon için de beş yıldızlı otelleri tercih etti.
Nefes
CHP çadırına art arda 2 saldırı: CHP’liler darp edildi!103 izlenme
20 TL'ye alınan sarımsak nasıl 200 TL'ye satılır? Ürün etiketlerine bakınca anlıyorsunuz26 izlenme
Motorine zam geliyor!37 izlenme
Son seçim anketinde çarpıcı sonuç: Her iki şehirde de fark büyük!14 izlenme
Dikkat çeken 'Sedef Kabaş' iddiası54 izlenme
Cinayet masası eski dedektifleri açıkladı: Narin cinayetinde en büyük olay gerçek çıkıyor88 izlenme
Aşık Veysel'in İYİ Parti'den aday olan torunu konuştu: Dedem ilk şiirini Atatürk için yazmıştı377 izlenme
Ek MTV iptali için 3 farklı senaryo: Para iadesinde 6 Eylül detayı!40 izlenme