ZİRVE yapan hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşlar artık pazara bile çıkamaz duruma geldi. Çünkü fiyatlar durdurak bilmeden artıyor. Bu durumun üstüne bir de kar yağışı eklenince fiyatlar daha da katlandı. İstanbul Kağıthane'de Gültepe pazarına alışverişe gelen vatandaşlar fiyatlar konusunda dert yandı.
HALE GİDEMEDİLER
Kuzey Marmara Otoyolu ile Bolu Dağı geçişlerinde yaşanan trafik tıkanıklıkları sonucu İstanbul'da hale gelen araç sayısı da azaldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkililerinden edinilen bilgiye göre; günde bin 400 civarında araç girişi olan Bayrampaşa Hali'ne 25 Ocak'ta sadece 131 araç, günde 500 civarında araç girişi olan Ataşehir haline de aynı gün 136 araç girdi. Fiyatlar ortalama 3 lira daha arttı.
1 KİLO BİBER 28 TL
Tezgahlarda pahalılığıyla dikkat çeken başlıca sebzemeyveler ise şunlardı: Çarliston biberin kilosu 26 TL, patlıcanın kilosu 30 TL, kabağın kilosu 20 TL, kıl biberin kilosu 28 TL, Çengelköy salatalığının kilosu 22 TL, domatesin kilosu 12 TL, kırmızı kapya biberin kilosu 18 TL, patatesin kilosu 5 TL, karnabaharın kilosu 8 TL, pırasanın kilosu 7 TL, ıspanağın kilosu 8 TL, havucun kilosu 6 TL, portakalın kilosu 6 TL, ayvanın kilosu 5 TL, mandalinanın kilosu 5 TL, kırmızı elmanın kilosu da 6.5 TL.

Pazarcı Yusuf Çağlı
KAR yağışı fiyatları oldukça etkiledi. Ispanak kar yağmadan önce 56 liraydı, şimdi 810 lira. Pırasa 45 liraydı, şimdi 7 lira. Havuç 4 liraydı, 6 oldu. Karnabahar 5 liraydı, şu anda 8 lira. Yani kar yağışının etkisi çok. Hale mal gelmiyor. Bu yeşillik ürünlerinin hepsi soğuktan etkileniyor. Fiyatların yükselmesi de ondan dolayı. Vatandaş fiyatlara bakıp gidiyor. Alamayan çok.

Nazım Gül
Diyorlar ki; ‘aradığınız her şey var.' Aradığımız her şey var da, alabiliyor muyuz? Paranın adını unuttuk.

Sultan Tosun
Çaresiziz. Eşim emekli; emekliye zam verdi ama ürünlere de zam geldi. Bizi bitirdiler. Sıfıra vurduk.

Süreyya Kadirhan
Artık 35 tane alıyoruz. Öyle kilo hesabı artık yok. O da çocuklar vitamin alsın diye mecburiyetten.

Zehra Hanım
Kar yağışı etiketlere fazlasıyla yansımış. Fakat pazar zaten her hafta bir diğerinden daha pahalı oluyor.

İsmini vermedi
Fiyatlara bak ne diyeyim. Nasıl anlatsam! Anlata anlata bitiremem! Eskiden 100 lira ile pazar yapardık.

İsmini vermedi
Fiyatlar çok yüksek. Gücümüz yetmiyor. Çoğumuz elimiz boş eve dönüyoruz. Herkes çok zor durumda.
Sözcü
Gezi tutukluları, Barış Pehlivan ve Merdan Yanardağ cezaevinden seslendi: "Bu kumpas da bozulacak"28 izlenme
Doç. Dr. Alper Şener 'Koronavirüs Nisan’da tavan yapacak!'75 izlenme
Diyanet'in ihalesinde 'Yerli olmasın' şartı!92 izlenme
Depremde yıkılan sitenin satılık ilanı ortaya çıktı: Son yönetmeliğe uygun...44 izlenme
'Tasarruf' genelgesinden sonra israflar katlandı28 izlenme
Deutsche Bank'tan analiz33 izlenme
Maaş cebe girmeden eridi: Açlık sınırı asgari ücreti ilk ayda geçti32 izlenme
Ve arşivden diploma çıktı!868 izlenme
Mülakat mağduru öğretmenlerden 'Mülakatta notun değiştirildiğine dair bir belge yok. İspatlayamayan sonucuna katlanır' diyen Bakan Tekin'e belgeli yanıt!
BOTAŞ’ın 1 yıllık bütçe yükü 179 milyar TL’ye ulaştı!
Anadolu'nun en büyük şirketi milyarlarca liraya satıldı
Binlerce Thodex mağduru devletten adım bekliyor "Artık ölecek durumdayız"