Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile mayıs ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 125 artarak 625,9 milyar TL oldu.
Dünya gazetesinde yer alan habere göre, mayıs ayı sonunda Türkiye'de 107,1 milyon adet kredi kartı, 177,6 milyon adet banka kartı ve 78,6 milyon adet ön ödemeli kart sayısına ulaşıldı.
2022 yılının mayıs ayı ile kıyaslandığında kredi kartı adedinde yüzde 19, banka kartı adedinde yüzde 14, ön ödemeli kart adedinde ise yüzde 28 artış yaşandı.
Toplam kart sayısı ise 363,3 milyon adede ulaşarak geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 artış gösterdi.
Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile mayıs ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 125 artarak 625,9 milyar TL oldu. Kartlı ödemelerin 507,7 milyar TL'si kredi kartları ile yapılırken 108 milyar TL'sinde banka kartları, 10,2 milyar TL'sinde ise ön ödemeli kartlar kullanıldı.
Kredi kartı ile ödemelerde önceki yılın aynı dönemine göre büyüme oranı yüzde 130, banka kartı ile ödemelerde yüzde 109 olurken, ön ödemeli kartlar ile yapılan ödemelerde ise bu oran yüzde 110 olarak gerçekleşti.
Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile mayıs ayında yapılan toplam ödeme adedi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 27 artarak 1,3 milyar adet oldu. Bu ödemelerin 717 milyon adedi kredi kartları ile yapılırken 502 milyon adedinde banka kartları, 80,9 milyon adedinde ise ön ödemeli kartlar kullanıldı.
Kredi kartı ile ödeme adetlerinde önceki yılın aynı dönemine göre büyüme oranı yüzde 25, banka kartı ile ödeme adedinde yüzde 30 olurken, ön ödemeli kartlar ile yapılan ödeme adetlerinde ise bu oran yüzde 24 oldu.
halktv.com.tr
Erdoğan imzaladı: İmam hatipliler atandı, seçilemeyenlere koltuk yağdı!46 izlenme
Kanser eden ürünleri açıklayan bilim insanı Bülent Şık'a hapis cezası!2787 izlenme
Şehit cenazesinde skandal! Bayrakta Atatürk var diye minareden kaldırdılar!19 izlenme
Özlem Zengin'in kura çekiminde yaptıklarına AKP'liler bile isyan etti29 izlenme
Mart bitti zam yağmuru başladı: Elektriğin ardından doğal gaz da zamlanıyor31 izlenme
AKP'li Konya Büyükşehir Belediyesi Payitaht Müzesi için milyonlar harcadı!51 izlenme
Savaştaki Ukrayna bile bizden fazla et alabiliyor54 izlenme
İmamoğlu, yolsuzluk dosyalarını canlı yayında açtı! "13 milyar liralık kamu zararı tespit ettik"55 izlenme
Erdoğan’ın kongre için geldiği Şanlıurfa’daki araç konvoyu gündem oldu
Dolar neden tekrar yükselişe geçti?
Sağlık Bakanı açıkladı: 25.980 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka 4.875.388'e, can kaybı da 40.844’e yükseldi!
Bilecik Belediye Başkanı acil hava aracı çağrısında bulundu: "Köylüler gözü yaşlı köylerini terk ediyorlar... Ciğerlerimiz yanıyor, çok hüzünlüyüz"