Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile mayıs ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 125 artarak 625,9 milyar TL oldu.
Dünya gazetesinde yer alan habere göre, mayıs ayı sonunda Türkiye'de 107,1 milyon adet kredi kartı, 177,6 milyon adet banka kartı ve 78,6 milyon adet ön ödemeli kart sayısına ulaşıldı.
2022 yılının mayıs ayı ile kıyaslandığında kredi kartı adedinde yüzde 19, banka kartı adedinde yüzde 14, ön ödemeli kart adedinde ise yüzde 28 artış yaşandı.
Toplam kart sayısı ise 363,3 milyon adede ulaşarak geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 artış gösterdi.
Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile mayıs ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 125 artarak 625,9 milyar TL oldu. Kartlı ödemelerin 507,7 milyar TL'si kredi kartları ile yapılırken 108 milyar TL'sinde banka kartları, 10,2 milyar TL'sinde ise ön ödemeli kartlar kullanıldı.
Kredi kartı ile ödemelerde önceki yılın aynı dönemine göre büyüme oranı yüzde 130, banka kartı ile ödemelerde yüzde 109 olurken, ön ödemeli kartlar ile yapılan ödemelerde ise bu oran yüzde 110 olarak gerçekleşti.
Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile mayıs ayında yapılan toplam ödeme adedi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 27 artarak 1,3 milyar adet oldu. Bu ödemelerin 717 milyon adedi kredi kartları ile yapılırken 502 milyon adedinde banka kartları, 80,9 milyon adedinde ise ön ödemeli kartlar kullanıldı.
Kredi kartı ile ödeme adetlerinde önceki yılın aynı dönemine göre büyüme oranı yüzde 25, banka kartı ile ödeme adedinde yüzde 30 olurken, ön ödemeli kartlar ile yapılan ödeme adetlerinde ise bu oran yüzde 24 oldu.
halktv.com.tr
İşe gelmeden maaş alıyorlar!207 izlenme
Araplar BİM'e ortak oldular! BAE bütün sermayesi ile yandaşları kurtarmaya geldi36 izlenme
CHP'li Cankurtaran: Gezi terör eylemi değil...148 izlenme
İsrail ile Türkiye arasında bayrak krizi: "Elçilik temsilcileri terörist Haniye'nin yasını tutmak istiyorsa Türkiye'ye gidip Erdoğan'la yas tutabilir"14 izlenme
Tutuklanan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in sorgusunun detayları ortaya çıktı: Savcı 'Hocam' diye hitap edip kürtçe konuşmuş!32 izlenme
'İktidara yakın şirketleri kurtarmaya çalışıyorlar'100 izlenme
ABD savaşa girecek mi? Hüsnü Mahalli İran'a olası saldırının yönetileceği ülkenin ismini verdi! "İran füzesini Amerika karşılıyor"40 izlenme
İstanbul'a füze gibi zam yağıyor: Mehmet Şimşek enflasyon düştü diyor ama rakamlar tam tersini söylüyor22 izlenme