Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile mayıs ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 125 artarak 625,9 milyar TL oldu.
Dünya gazetesinde yer alan habere göre, mayıs ayı sonunda Türkiye'de 107,1 milyon adet kredi kartı, 177,6 milyon adet banka kartı ve 78,6 milyon adet ön ödemeli kart sayısına ulaşıldı.
2022 yılının mayıs ayı ile kıyaslandığında kredi kartı adedinde yüzde 19, banka kartı adedinde yüzde 14, ön ödemeli kart adedinde ise yüzde 28 artış yaşandı.
Toplam kart sayısı ise 363,3 milyon adede ulaşarak geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 artış gösterdi.
Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile mayıs ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 125 artarak 625,9 milyar TL oldu. Kartlı ödemelerin 507,7 milyar TL'si kredi kartları ile yapılırken 108 milyar TL'sinde banka kartları, 10,2 milyar TL'sinde ise ön ödemeli kartlar kullanıldı.
Kredi kartı ile ödemelerde önceki yılın aynı dönemine göre büyüme oranı yüzde 130, banka kartı ile ödemelerde yüzde 109 olurken, ön ödemeli kartlar ile yapılan ödemelerde ise bu oran yüzde 110 olarak gerçekleşti.
Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile mayıs ayında yapılan toplam ödeme adedi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 27 artarak 1,3 milyar adet oldu. Bu ödemelerin 717 milyon adedi kredi kartları ile yapılırken 502 milyon adedinde banka kartları, 80,9 milyon adedinde ise ön ödemeli kartlar kullanıldı.
Kredi kartı ile ödeme adetlerinde önceki yılın aynı dönemine göre büyüme oranı yüzde 25, banka kartı ile ödeme adedinde yüzde 30 olurken, ön ödemeli kartlar ile yapılan ödeme adetlerinde ise bu oran yüzde 24 oldu.
halktv.com.tr
AKP Isparta Aksu'da bir oyla kazandı, CHP itiraz etti34 izlenme
Erk Acarer bombayı patlattı, Sedat Peker peş peşe paylaştı!90 izlenme
'Vergi kaçırmak başkadır, vergiden kaçınmak başkadır' diyen Kızılay başkanı bakın kimi örnek almış !126 izlenme
İstiklal saldırısı şüphelileri adliyede42 izlenme
Gerçek enflasyon AKP’li belediyenin iftarında çıktı29 izlenme
IŞİD'in ikinci adamının abisine üniversiteden plaket!55 izlenme
Petrolün ateşi söndü, akaryakıta indirim yolda25 izlenme
Soma madencisini tekmeleyen Yerkel, 6 bin euro maaşla haftaya işe başlıyor!43 izlenme
Şoke eden iddialar! Türkiye tarafından ÖSO'ya T.C. vatandaşlığı ve tazminat verilecek!
Ahmet Hakan uçakta Erdoğan'a sorulan soruların önceden hazırlandığını itiraf etti!
Tank Palet’e yok TOKİ’ye var!
Ziraat Odaları: "Bu uzun yıllardır görmediğimiz bir durum, tablo vahim"