2024 yerel seçimleri geride kalırken aylar sonra Bursa'daki seçimlere dair büyük bir skandal açığa çıktı.
Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, AKP’li eski Bakan ve Bursa Milletvekili Mustafa Varank, seçim dönemi 1,5 milyon liralık yemek ve seçim masrafı yaptı.
Varank'ın bu 1,5 milyon liralık faturasını ise seçimden 5 gün önce AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesinin ödediği iddia edildi.
İYİ Partili Selçuk Türkoğlu, mecliste söz konusu faturayı gösterdi.
Bunun üzerine söz alan AKP’li Varank, “Bu iftira, paçama tutunup meşhur olmak istiyorlar. Savcılığa gidin. Dokunulmazlığımın kaldırılması için dilekçe vereceğim. İddialarını ispatlayamayan haysiyetsizdir’’ dedi.
'FATURAYI SAVCILIĞA VERECEĞİM'
Konuşmasına devam eden Türkoğlu: “Skandalları açıklamaya devam edeceğim. Faturada ‘26 Mart 2024 TBMM 27’nci Dönem Başkanı Mustafa Şentop ve beraberindeki heyet ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın’ın Bursa ziyareti, yemek ve ikram masrafları’ yazıyor. 605 ve 863 bin 500 liralık iki fatura toplamda 1,5 milyon lira. Bu faturada AKP seçim çalışmaları var, AKP İl Başkanlığı’na giden paketler var. Varank’ın seçim afişi de var. Faturayı savcılığa vereceğim” dedi.
Önceki günlerde, İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu’nun, Meclis’te HÜDA PAR için Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ödediği kongre yemeği yer almıştı.
44 bin TL’lik yemek faturasının Bursalılara ödetildiği belirtilmişti.
Cumhuriyetin 100. yılına özel hazırlanan 5 TL'lik madeni hatıra parasında AKP propagandası17 izlenme
Rapor açıklandı: Virüsün kaynağı Suudi Arabistan ve İran kökenli154 izlenme
Suriyeli berber yerli esnafı zora soktu280 izlenme
Böylesi ancak Türkiye'de olur! Milyonlarca ağacı kesip pist yaptılar, iki pisti kırıp ağaç dikecekler!39 izlenme
Yargıtay 9 Anayasa Mahkemesi üyesi için harekete geçti31 izlenme
İBB Spor Kulubü sporcusu Milli tekvandocu Sude Yaren Uzunçavdar, dünya sıralamasında ilk 5’te yer almasına rağmen Paris 2024 Olimpiyat Oyunları kadrosuna alınmadı28 izlenme
Böylesi görülmedi! Sahibinden gizlice arsasına cami yaptılar kimse de yıkamıyor10 izlenme
AKP’liler çalışırken değil hamamda terleyecekler7 izlenme