Muğla Valiliği’nden Akbelen Ormanı'nda kesilen ağaçlarla ilgili açıklama geldi.

Kesilen ağaçların yerine fidan dikileceği iddia edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi;
*İlimiz Milas ilçesinde bulunan; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınmış ruhsat, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan ÇED belgesi, mevzuat gereği alınması gereken diğer kurum görüşleri doğrultusunda; YeniköyKemerköy Termik santralleri için şirketin uhdesinde bulunan sahaya elektrik üretiminde kullanılmak üzere ilave kömür madeni işletme izni verilmiştir.
*Bu kapsamda yapılması gereken işlemler için 24 Temmuz 2023'te Orman Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalar bugün itibariyle sona ermiştir.

“130 BİN FİDAN DİKİMİ GERÇEKLEŞTİRELECEK”
*Bu işlemden sonra, maden çıkacak sahalar tıpkı diğer maden sahalarında olduğu gibi izin sahibi tarafından rehabilitasyon projesine uygun olarak rehabilite edilecek ve mevcut alanda benzer özelliklerde 130 bin fidan dikimi gerçekleştirecektir.
*Bu süreç boyunca, çeşitli provokasyonlar sonucu, tarihi şan ve şerefle dolu jandarmamız ve polisimize yapılan tahrik edici, çirkin ve maksatlı saldırılara karşı gerekli adli ve idari çalışmalar başlatılmıştır.
*Oradaki süreç sona ermesine rağmen bölgede görevini ifa eden kamu çalışanlarına müdahalede bulunmaya davet edenlere, provokasyon ortamı oluşturamaya yönelik söylem oluşturanlara karşı vatandaşlarımızı uyarıyoruz.
Sözcü
Narin cinayetinde flaş gelişme: Salim ve Enes Güran'ın sildiği mesajlar ortaya çıktı!132 izlenme
Alın size 2018 yazındaki çocuklarımızın hali !1524 izlenme
Sezen Aksu'dan Erdoğan'a çok konuşulacak yanıt!64 izlenme
Son iki yılda doğalgaza yüzde 64 zam geldi!52 izlenme
1 milyon öğretmeni yollara dökmeyin! Öğretmenler virüs yaymamak için birleşti!115 izlenme
AKP’li vekile göre vatandaş asgari ücretten mutluymuş!45 izlenme
Cumhurbaşkanlığı örtülü harcamada rekor kırdı20 izlenme
Aradaki fark 'Atatürk'ün verdiği kimlikte islam yazıyor, AKP'nin verdiği kimlikte din hanesi boş !'261 izlenme
Kuran kursundaki cinsel istismarı ‘sigara’ ortaya çıkarmış
Türkiye'nin akaryakıt devi yabancılara satılıyor
TÜSİAD'ın açıklamasına tepkiler büyüyor: Bakandan 'soruşturma' sinyali
Atanamayan öğretmen, Ekrem İmamoğlu’na dert yandı: “Mülakatta torpilim olmadığı için atanamıyorum”