Muğla Valiliği’nden Akbelen Ormanı'nda kesilen ağaçlarla ilgili açıklama geldi.

Kesilen ağaçların yerine fidan dikileceği iddia edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi;
*İlimiz Milas ilçesinde bulunan; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınmış ruhsat, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan ÇED belgesi, mevzuat gereği alınması gereken diğer kurum görüşleri doğrultusunda; YeniköyKemerköy Termik santralleri için şirketin uhdesinde bulunan sahaya elektrik üretiminde kullanılmak üzere ilave kömür madeni işletme izni verilmiştir.
*Bu kapsamda yapılması gereken işlemler için 24 Temmuz 2023'te Orman Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalar bugün itibariyle sona ermiştir.

“130 BİN FİDAN DİKİMİ GERÇEKLEŞTİRELECEK”
*Bu işlemden sonra, maden çıkacak sahalar tıpkı diğer maden sahalarında olduğu gibi izin sahibi tarafından rehabilitasyon projesine uygun olarak rehabilite edilecek ve mevcut alanda benzer özelliklerde 130 bin fidan dikimi gerçekleştirecektir.
*Bu süreç boyunca, çeşitli provokasyonlar sonucu, tarihi şan ve şerefle dolu jandarmamız ve polisimize yapılan tahrik edici, çirkin ve maksatlı saldırılara karşı gerekli adli ve idari çalışmalar başlatılmıştır.
*Oradaki süreç sona ermesine rağmen bölgede görevini ifa eden kamu çalışanlarına müdahalede bulunmaya davet edenlere, provokasyon ortamı oluşturamaya yönelik söylem oluşturanlara karşı vatandaşlarımızı uyarıyoruz.
Sözcü
Bilim kurulu üyesi normalleşme tarihini verdi86 izlenme
Erdoğan'ı kara kara düşündürecek 'emekli' anketi: Kritik sınırı geçemedi!14 izlenme
Parti yöneticilerinin ifadeye çağrıldığını duyurmuştu: İfade işlemleri ertelendi25 izlenme
2 kişi elektrik akımına kapılarak ölmüştü: Davada yeni gelişme30 izlenme
Konkordato talebi çığ gibi büyüyor: İçinde ünlü şirketlerde var33 izlenme
Tutuklu avukat Epözdemir: "Anlatmak istediğim çok şey var"17 izlenme
Mansur Yavaş: "İsrail'de bugünlerde çok konuşuluyor! Buradan ikaz ediyorum"10 izlenme
Emekli ve memurların alacağı zam belli oldu31 izlenme
Uzmanlardan Kaz Dağları’nda ‘kesinlikle siyanür kullanılmamalı’ uyarısı
AKP'li belediye milletin parasını Bitcoin'e yatırmış! Bitcoin’ci AKP’li başkana Sayıştay denetimi istendi
İmamoğlu hücresinden seslendi: "Türkiye modelimizi inşa etme zamanı"
Avustralya Açık’ta Atatürk tişörtü!