Muğla'nın Bodrum ilçesinde 17 günlük kapanma sürecine vatandaşların uymaya özen gösterdiği görülürken, polis, jandarma ve bekçiler ana caddeler ile kentin plaj ve sahillerinde kuş uçurtmadı.

Denize yüzmeye veya güneşlenmeye gelenler güvenlik güçlerinin uyarısı üzerine evlerine dönmek zorunda kaldılar.

KOYLAR YATLARLA DOLDU
Sosyetenin cennet tatil beldesi Türkbükü koyu ise yatlarla doldu. Yatları ile tatile gelenler zodiak botlara binerek koy koy dolaştı.

Bazılarının yanlarına köpeklerini de aldıkları görüldü. Beach Clup ve sahildeki iskelelerde ise yasak olmasına rağmen güneşlenenlerin yoğun olması dikkat çekti.

“TAM KAPANMA SADECE VATANDAŞ İÇİN Mİ?”
Türkbükü'nde pansiyon işletmeciliği yapan evli ve iki çocuk annesi Sema Kılıç, “Bu ikinci sezondur içimiz kan ağlıyor, para kazanamıyoruz. Tam kapanma normal vatandaş ve bizler için geçerli iken bunlar için geçerli değil mi? Yatları ile gelenler koy koy gezip denize giriyor iskelelerde güneşleniyor. Biz görüyoruz bu rezilliği kimse görmüyor mu? Sosyete tesislerinin olduğu yerde bazı restoranlar da açık, bu nasıl oluyor. Bu durumu üç gün önce güvenlik güçlerine bildirdik ancak değişen bir şey olmadı. Herkes bu işi ciddiye alsa normale dönsek olmaz mı?” diyerek tepki gösterdi.

VALİ TAVLI DENETLEMELERDE BULUNDU
İl genelinde görev yapan jandarma ve polis ekiplerinin görevlerini büyük bir hassasiyet ve titizlikle yerine getirdiklerini dile getiren Vali Orhan Tavlı, pandemi sürecinin sağlıklı bir şeklide yönetilebilmesi için il genelinde çalışmaların ve denetimlerin aralıksız devam edeceğinin altını çizdi.

ÖZEL TEKNESİ OLANA YASAK YOK
Muğla Valiliği, İl Hıfzısıhha Kurulu'nun aldığı 30 Nisan tarihli karar ile charter tekneler ile özel tekne sahiplerine tam kapanmada ayrıcalıklar tanımıştı.

İçerisinde yaşam mahalli olan (kamaralı) tekneler konut olarak değerlendirileceğinden, bu teknelerde hali hazırda ikamet eden şahısların teknelerinde durabilmelerine olanak sağlanmıştı.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/herkeskapandisosyetekapanamadi6422457/
İran'ın misillemesi Körfez'e yayıldı: Dubai'nin simgesinde yangın çıktı18 izlenme
Antep fıstıkları Bulgaristan'dan geri gönderildi! İçinde en tehlikeli madde var iddiası22 izlenme
51 ilde çarpıcı anket sonuçları! Akşener, İYİ partisinin oylarının yüzde 20'yi geçtiği görülüyor.32 izlenme
Karar gazetesi yazarı Elif Çakır, başörtüsünü çıkardı82 izlenme
İmamoğlu'ndan mitinge çağrı: "Sesim yasak, görüntüm yasak, sosyal medya hesaplarım yasak ama meydanlar bizim"15 izlenme
Bakan Koca açıkladı: Hasta sayısı 430.170’e, can kaybı 11.943’e yükseldi!85 izlenme
AKP'li eski vekil FETÖ'yü nasıl kurtardıklarını itiraf etti!110 izlenme
#izmirdepreminde can kaybı 111’e yükseldi89 izlenme
6 yaşındaki kızını evlendirmesiyle Türkiye’yi ayağa kaldıran İsmailağa şeyhi AKP’li başkanın amcası çıktı!
Bakan Pakdemirli'ye yangın bölgesinde isyan eden kadın gözaltına alındı!
İnce ODTÜ mezunlarıyla buluşmasını erteledi!
Türk vatandaşı Suudi Arabistandaki başkonsoloslukta karşılaştığı manzarayı paylaştı! "Türk’ten çok Arap var, oy kullanıyorlar"