İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat sosyal medya hesabından tarihi kulenin beden duvarlarını darbeli matkapla delindiğini gösteren görüntüler paylaşmıştı. Görüntülerin ardından İBB yetkilileri alana giderek tarihi kulede incelemeler yapmak istemiş ancak içeri alınmamıştı.
İBB tarihi kulede onaylı restorasyon projesi olmaksızın başlayan restorasyon çalışması için Cumhuriyet Savcılığı’na ve İstanbul II Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na suç duyurusunda bulunmuştu. Restorasyonu yapan şirketin genel müdürlüğünü eski AKP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Sevilay Tuncer Uludağ’ın yaptığı ortaya çıkmıştı. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün tarihi kule için kurduğu bilim kurulunun üyesi mimar Sinan Genim, kurulun önceki gün istifa ettiğini açıkladı.
“Bunun bilimsel bir tarafı mı var?"
Cumhuriyet'e konuşan Genim, “Olacak iş değil. Bizim restorasyon projesinde imzamız yok. Bilim kurulu olarak restorasyon projesini inceledik” dedi. Projeyi üstlenen müteahhide tepki gösteren Genim, “Bunun bilimsel bir tarafı mı var? Yapılanı kim izah edebilir? Bu büyük bir tahribata yol açmış değil ama yapım yöntemi kötü” diye konuştu.
http://www.krttv.com.tr/gundem/vakiflargenelmudurlugubilimkuruluuyesigalatakulesindekih43857.html
TBMM'den geçiyor: Vergi ve harçlar katlanıyor! Hangi meslek grubu ne kadar etkilenecek?19 izlenme
CHP’den ‘Seçim güvenliği ittifakı’ hazırlığı: ‘Hiçbir sandık başı sahipsiz kalmayacak’152 izlenme
Erol Eğrek tazminatını istedi diye dövülerek katledilmişti: Yurttaşlardan Çalık Holding önünde eylem51 izlenme
Tahliye edilen Esila Ayık: "Biz gençlerin geleceğe küstürülmemesi gerekiyor. Ben şu an özgürüm, çok mutluyum. Tek temennim diğer öğrenci arkadaşlarımızın tahliye olması"26 izlenme
Kılıçdaroğlu, Strazburg’da OHAL’i anlatacak!122 izlenme
İETT otobüsünde mastürbasyon yapan kişiye 1 yıl hapis31 izlenme
Çakıcı’dan Sedat Peker’e 'Sus' mesajı53 izlenme
Son 5 yılda 2 bin 730 futbol sahası büyüklüğünde arazi yabancılara satıldı!26 izlenme
Diyanet'te 'torpil' skandalı
Kuran kursundaki cinsel istismarın kan donduran detayları ortaya çıktı!
3 kişiyi öldüren Hizbullahçı serbest bırakıldı, Gezi Parkı eylemlerine katılan Mücella Yapıcı hapiste! Bu mu adalet?
Konserler ve festivaller ahlak gerekçesiyle bir bir iptal edilirken, MHP'li belediye Rio kızlarını Türkiye'ye getirdi!