İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat sosyal medya hesabından tarihi kulenin beden duvarlarını darbeli matkapla delindiğini gösteren görüntüler paylaşmıştı. Görüntülerin ardından İBB yetkilileri alana giderek tarihi kulede incelemeler yapmak istemiş ancak içeri alınmamıştı.
İBB tarihi kulede onaylı restorasyon projesi olmaksızın başlayan restorasyon çalışması için Cumhuriyet Savcılığı’na ve İstanbul II Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na suç duyurusunda bulunmuştu. Restorasyonu yapan şirketin genel müdürlüğünü eski AKP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Sevilay Tuncer Uludağ’ın yaptığı ortaya çıkmıştı. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün tarihi kule için kurduğu bilim kurulunun üyesi mimar Sinan Genim, kurulun önceki gün istifa ettiğini açıkladı.
“Bunun bilimsel bir tarafı mı var?"
Cumhuriyet'e konuşan Genim, “Olacak iş değil. Bizim restorasyon projesinde imzamız yok. Bilim kurulu olarak restorasyon projesini inceledik” dedi. Projeyi üstlenen müteahhide tepki gösteren Genim, “Bunun bilimsel bir tarafı mı var? Yapılanı kim izah edebilir? Bu büyük bir tahribata yol açmış değil ama yapım yöntemi kötü” diye konuştu.
http://www.krttv.com.tr/gundem/vakiflargenelmudurlugubilimkuruluuyesigalatakulesindekih43857.html
Sahte peygamber cenazesinde ‘canlı yayın’ izdihamı!362 izlenme
197 bin yabancı Türkiye’yi terk etti, en çok Afganlar geldi…83 izlenme
Avustralyalı şirket Diyarbakır'da petrol buldu!292 izlenme
Corona pozitif şoför yaşlıları naklederken yakalandı!43 izlenme
Nevşehir’deki provokatif afişler kaldırılıyor30 izlenme
6'lı Masadaki Gerilimde Son Durum37 izlenme
Hüsnü Mahalli yaklaşan tehlikeyi anlattı: "İsrail Halep üzerinden Antep'i almak üzere!"20 izlenme
Kemal Albayrak'tan kurucusu olduğu AKP'ye sert sözler! 'Haramiler, kopuşlar olacak'25 izlenme
ABD'den Türkiye'deki vatandaşlarına ve personellerine uyarı: 22 il detayı
Ayten Gökçer hayatını kaybetti
Ekonomi zirvesinden 'dostlar alışverişte görsün' hedefi: Enflasyonda tek hane açıklaması
Nişantaşı'nda dolaşan gençler kiralık dairenin fiyatını öğrenmek için aradılar ve duyunca şok oldula