Grip vakalarında yaşanan artışla beraber, aile sağlığı merkezlerine ve acil polikliniklerine başvuruda yoğunluk yaşandığının altını çizen Nehir, “Hastalar randevu bulamıyor” dedi.
"HER ŞİKAYET SAĞLIK KURULUŞUNA BAŞVURUYU GEREKTİRMEZ"
Nehir, acil servislerdeki ve aile sağlığı merkezlerindeki yoğunluğun azaltılabileceğini söyleyerek şunları dile getirdi:
“Her şikâyet, bir sağlık kuruluşuna başvuruyu gerektirmez. Bu hastalıkların çoğu kendiliğinden iyileşir. 1 haftadan uzun süren şikayetler olduğunda, ateşin tedaviye rağmen düşmediği durumlarda, öksürüğün fazlalaştığı, özellikle soluk alıp vermekte zorlanma başladığı durumlarda, 2 yaş altı çocuklarda ve risk grubundaki hastalarda (diyabet, hipertansiyon, kardiyovasküler hastalıklar, astım vb.) hızlı soluma, zor nefes alma gibi bir durum olduğunda bir sağlık kuruluşuna başvurmak gerekir”
BU BELİRTİLERE DİKKAT!
İnfluenza döneminde bolca sıvı tüketiminin önemli olduğu belirtilirken, beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğinin de altı çiziliyor.
İnfluenza, ani başlayan ateşle birlikte, yaygın vücut ağrısı, kas ağrıları, baş ağrısı, boğaz ağrısı, bazen burun akıntısı ile kendini gösterebiliyor.
Daha gürültülü bir tabloya hâkim olan bu hastalık, viral bir hastalık olması nedeniyle kendiliğinden iyileşebiliyor ancak nezleye göre daha fazla komplikasyon gösterebiliyor.
Sözcü
Biyogaz Santrali’ne direnen köylüye sert müdahale! Ortalık savaş alanına döndü!83 izlenme
Ödenemeyen borçlar yüzde 155 arttı! CHP'li Karabat çöküşü rakamlarla açıkladı18 izlenme
Bu ihaneti herkes görmeli ! Terör örgütü PYD'li Salih Müslim 'Erdoğan'ın evinde görüşüyoruz, arkamızdan terörist diyor !'2483 izlenme
Çarşaflı kadın ‘Müslüman ülkede Noel Baba’nın ne işi var’ diyerek mağaza çalışanının üzerine yürüyüp olay çıkardı !569 izlenme
Depremde yıkılan Rönesans Rezidans’ın müteahhidi yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandı!82 izlenme
YSK açıkladı: İstanbul'un vekil sayısı düştü... İşte il il yeni tablo27 izlenme
çArşı'dan Erdoğan'a 'Şerefine Tayyip'983 izlenme
Haydarpaşa ve Sirkeci garları ihalesini alan şirket hakkında yeni skandal! Sadece bir çalışanı var!218 izlenme
Sedat Peker o toplantıya dikkat çekti: Bakan Soylu'yu böyle hedef aldı!
Arap kanallarında '250 bin dolara satılık Türk Vatandaşlığı' reklamı yapılıyor !
İktidara yakın kanalların patronlarına 2.3 Milyar TL'lik ihale kıyağı!
'Katliam'a olay diyen vali hakkında suç duyurusu!