Corona virüsü salgını nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilmesi nedeniyle milyonlarca öğrenci, evlerinde internete bağlanıp EBA’dan derslerini takip etmeye çalışıyor.
Yüksekova ilçe merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Sarıtaş köyünün Yemişli mezrasındaki bir grup öğrenci de evlerinde cep telefonunun çekmemesi ve internet erişiminin sağlanamaması nedeniyle zorluk yaşıyor.
Mezrada yaşayan, aralarında ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteye gidenlerin olduğu bir grup öğrenci, her gün mezranın yaklaşık 1 kilometre dışında bulunan ahıra gidip damına çıkıyor.
Dama taşıdıkları sandalyelerinde sosyal mesafe kuralına uyarak oturan öğrenciler, burada EBA’ya bağlanarak derslerini takip etmeye çalışıyor.
Öğrenciler, kış ayları gelmeden yaşanan bu soruna çözüm bulunmasını istiyor.

“KIŞIN NE YAPACAĞIZ, BİLEMİYORUM”
Yaşanan mağduriyet nedeniyle yetkililere seslenen Yüksekova TOKİ Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Lorina Kaplan, şu ifadeleri kullandı;
“EBA derslerine katılıyorum. Ayrıca canlı derslere giriyorum. Günün belli saatlerinde ben de arkadaşlarım gibi buraya gelip derslerimi takip etmeye çalışıyorum. Bu yıl üniversite sınavlarına gireceğim için de yoğun olarak çalışmak ve EBA’ya katılmak zorundayım. Kış ayları geldiğinde ise ne yapacağımızı bilemiyorum. Yetkililerin bu sorunumuzu çözmelerini istiyorum.”

Konservatuvar öğrencisi Berjin Kaplan ise “Köyümüzde hala şebeke yok. Canlı yayın derslerimize giremiyoruz. Buradan yetkililere sesleniyoruz; lütfen köyümüze şebeke gelsin. Havalar kötü olduğunda hiçbir şekilde derslere katılamıyoruz” diye konuştu.

Meclis doktorunun testi pozitif çıktı!78 izlenme
İstanbul'da sokak ortasında otlanan 2 deve sosyal medyada gündem oldu32 izlenme
Boğaziçi Üniversitesi'nde bölüm birincisi oldu, 19 Mart protestolarına katıldı diye yüksek lisans hakkı iptal edildi! "Kayyumun keyfiyle engellendim"15 izlenme
Al sana parti devleti! Başsavcı, general, kayyum, AKP il başkanı ve dahası23 izlenme
Pazarcı esnafı: "İçimiz acıyorsa, hükümeti de seçimlerde acıtacağız"30 izlenme
Emeklilerin ikramiye mağduriyeti603 izlenme
Bakan Yardımcısı Yunus Elitaş’ın maaşı dudak uçuklattı28 izlenme
Yandaş hoca ekonomik kriz dememek için 40 takla atıp lafı yine fuhuşa getirdi24 izlenme