Eski Tarım Bakanı, AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba uzun süredir partisine ve partisinin yönetimindeki belediyelere 'yolsuzluk' ve 'usulsüzlük' konularında eleştirilerde bulunuyordu. Bugün de Fakıbaba hem partisinden hem de vekillikten istifa etti. Fakıbaba yayınladığı istifa açıklamasında, "Ak Parti Üyeliğinden ve AK Parti için bana oy veren hemşehrilerime saygısızlık olmasın diye Milletvekilliğinden de istifa ediyorum." ifadelerini kullandı.
Fakıbaba'nın istifasınında ardından Ankara kulisleri hareketlendi. Usta gazeteci ve KRT TV Genel Müdürü Adnan Bulut son kulis bilgilerini Twitter hesabından paylaştı.
"BİRİ ÇOK ÖNEMLİ 3 VEKİL DAHA.."
Gazeteci Bulut, "AKP’de yeni istifaların yaşanacağı ileri sürülüyor Ankara kulislerinde. Biri çok önemli isim, 3 milletvekilinin daha istifa edeceği konuşuluyor." ifadelerini kullandı.
"YENİ KOPMALARIN OLMASINA KESİN GÖZÜYLE BAKILIYOR"
"Fakıbaba bir süredir AKP içindeki Ömer Çelik, Efkan Ala ve Mücahit Arslan’ın oluşturduğu yaklaşık 40 kişilik bir grupla harekete ediyordu." diyen Bulut, "Bu gruptan yeni kopmaların olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Seçim yaklaştıkça pozisyon alacaklardır. Ama yakın gelecekte 3 istifa bekleniyor." dedi.
İşte Bulut'un o paylaşımı:

KRT
Putin, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile Rusya'da buluştu: Askeri işbirliğinin “potansiyeli var” mesajı verildi.20 izlenme
AB hibeleri Bilal Erdoğan'ın vakıflarına akmış!48 izlenme
"Topuklayan Efe"ye tepkiler sürüyor! Özgür Özel'den Erdoğan'a Aydın önerisi10 izlenme
Tuz Gölün'ndeki yavru flamingo ölümleri 'tüyler ürpertiyor'80 izlenme
Öğrenciler sordu, Ekrem İmamoğlu yanıtladı83 izlenme
Adana Kız Lisesi’nde Atatürk'ün resimlerini indirip RTE afişleri astılar, öğrenciler isyan etti 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz !'848 izlenme
O hastane de işin içindeymiş: 'Yenidoğan Katliamı'nda usulsüzlüğü gören doktoru göndermişler21 izlenme
AKP'den İstanbul'da MHP'yi kızdıracak seçim çalışması254 izlenme