Üsküdar Belediyesi’nden sonra Şişli Belediyesi de zor durumdaki emeklilere 5 bin liralık “Pazar Alışveriş Desteği”ni başlatıyor. Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, Şişli Belediye Meclisi’ni olağanüstü toplayarak, emeklilere 5 bin liralık “Pazar Alışveriş Desteği” paketini gündeme getirdi. Emekliler için hazırlanan destek paketi, belediye meclisindeki tüm partilerin oy birliğiyle kabul edildi. Pazar alışverişi desteğinden yılda bir defaya mahsus, kişi başı hane halkı geliri bir asgari ücretin 3’te birinden az olan hanelerde yaşayan 60 yaş ve üzeri emekli vatandaşlar yararlanabilecek.
Meclis toplantısında konuşan Şahan, ekonomik krizin yarattığı yıkıcı etkilerden bahsederek “Krizler yumağıyla mücadele ediyoruz. Yerel yönetimde önümüzdeki dönem bize düşen sorumluluğun bilincindeyiz. Yakıcı ve yıkıcı ekonomik krizin altında ezilen emeklilerimizi duymak, işitmek zorundayız. Yerelden üreteceğimiz, dokunacağımız her şeyin bu anlamda çok kıymetli olduğunun farkındayız” diye konuştu.
Şahan, “Üsküdar Belediyemizin geçen ay yaptığı bir projeydi. Biz, ‘bu projeyi nasıl hayata geçirebiliriz?’ diye veriye baktık. Şişli’de emekli sayılarına baktık; Şişli’nin demografisini inceledik. Karşımıza çıkan tabloda bu projeyi uygulama gerekliliği, çok net bir şekilde bir fotoğraf olarak karşımıza geldi” dedi.
Emekliler, belediyenin internet sitesi www.sisli.bel.tr adresinden çevrimiçi olarak ya da 444 31 12 numaralı telefondan Şişli Belediyesi Çözüm Merkezi’ni arayarak başvurularını yapabilecek.
Temmuz ayında başvurularını yapacak olan emeklilerden koşullara uygun olduğu tespit edilenlere 5’er bin lira yatırılacak. Başvuru tarihleri Şişli Belediyesi’nin internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından da ayrıca duyurulacak.
Başvuru yapacak emeklilerin nüfus cüzdanı fotokopisi, eDevlet üzerinden alınan “İkametgah”, “Tapu Bilgileri Sorgulama”, “Adıma Tescilli Araç Sorgulama”, “Emekli Aylık Bilgisi” belgelerini tamamlamaları; başvuruları sonrasında Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nden çağrıldıklarında da belgeleri yanlarında bulundurmaları gerekiyor.
Kaynak: ANKA
Tele1
Emekli ve memuru ilgilendiren Temmuz zammı için yeni kulis bilgisi sızdı22 izlenme
Sedat Peker'in gündeme getirdiği Esenyurt'ta kaçak inşaatların listesi ortaya çıktı!1922 izlenme
17 yıldır AKP yönetiyor: Aynı belediye yine borç şampiyonu!48 izlenme
AKP'liler Konya'da oy istemek için gittikleri köyde '16 yılda bir tane fabrika açtıysanız kimliğimi bırakıyorum, insanları kandırmayın' diyen köylünün boğazına yapıştılar !4557 izlenme
AOÇ’de resmen katliam! Mavi ladinler de kesildi!569 izlenme
İmamoğlu iddianamesi beklenirken, Kabine soruları geçiştirdi: Soruşturmada gizlilik çelişkisi28 izlenme
AKP döneminde alındı ve kullanılamadı! İstanbul’un 65 milyon euroluk metrobüs çöplüğü!87 izlenme
Avrupalı ve Amerikalı turist göreceğiz41 izlenme
Rojin Kabaiş’in babasının 'adalet' çığlığı: "Katiller tutuklu değil"
Tadından yenmeyecek ihaleyi AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe aldı! Ünlü anketçi de ortak çıktı!
Altılı Masa'dan 'kronometre sıfırlandı' yanıtı: Anayasanın neresinde yazıyor?
Köfteci Yusuf krizi sonrası, hükümete yakın yazardan dikkat çeken iddia