İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu’nun yürüttüğü soruşturma kapsamında, haklarında "uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak" suçundan işlem başlatılan ve kamuoyunca tanınan isimlere yönelik operasyon düzenlendi.
Hakkında soruşturma başlatılan isimler arasında sunucu ve oyuncu Defne Samyeli'nin kızları Derin ve Deren Talu ile oyuncular Özge Özpirinçci, Demet Evgar, Metin Akdülger ve Berrak Tüzünataç da bulunuyor.
Haklarında gözaltı kararı olmadığı belirtilen ünlüler ifade ve kan verme işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince gerçekleştirilen operasyon kapsamında; aralarında Dilan Polat, Engin Polat, Hadise Açıkgöz, İrem Derici, Kubilay Aka, Kaan Yıldırım, Berrak Tüzünataç, Demet Evgar Babataş, Duygu Özaslan Mutaf, Zeynep Meriç Aral Keskin, Özge Özpirinçci, Avukat Feyza Altun, Derin Talu, Deren Talu, Metin Akdülger, Ceren Moray Orcan, Ziynet Sali ve Mert Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu 19 kişi, ifadeleri ve kan örnekleri alınmak üzere İl Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Adli Tıp Kurumunda kan ve saç örnekleri alınan ünlüler, ardından komutanlıktan ayrıldı.
Ekol TV Dilek Yaman Demir'in haberine göre, Ünlü isimlerin soruşturma kapsamında verdiği ifadeleri ortaya çıktı. Ünlülere aynı sorular soruldu. İşte ünlülere sorulan sorular;
Mesleğiniz nedir?
Geçiminizi nasıl sağlarsınız?
Uyarıcı ve uyuşturucu madde kullandınız mı?
Facebook, Telegram gibi sosyal medyada uyarıcı madde paylaşımı, yeniden gönderme ya da alıntı gibi eylemlerde bulundunuz mu?
Uyarıcı veya uyuşturucu madde kullanılan ortamda bulundunuz mu?
Uyarıcı veya uyuşturucu madde sattığı bilinen biriyle görüştünüz mü? Para transferi yaptınız mı?
Uyarıcı veya uyuşturucu madde kullanılan bir ortamda uyarıcı ve ya uyuşturucu madde kullanan birine şahit oldunuz mu?
Ünlü şarkıcı Hadise, sanatçı olduğunu aylık gelirinin 700 ila 800 bin arasında değiştiğini söyledi.
Hayatının hiçbir döneminde uyarıcı veya uyuşturucu madde kullanmadığını söyleyen Hadise, ‘Benim uyuşturucu madde ile alakam yoktur. Hayatımın hiçbir döneminde uyarıcı madde kullanmadım. Sosyal medyada uyarıcı madde ile ilgili bir paylaşım yapmadım, uyarıcı madde içerikli bir gönderi alıntılamadım veya yeniden gönderme şeklinde mesaj paylaşmadım.
Uyarıcı madde içilen bir ortamda bulunmadım. Uyarıcı madde satış yapılan biriyle ya da aracıyla görüşmedim. Madde temini için para transferi yapmadım. Uyarıcı madde içen birine şahit olmadım’ şeklinde savunma yaptı. Ünlülerin çoğunluğunun alınan ifadelerinde söz konusu iddiaları reddettiği belirtildi.
Sözcü
Ayhan Bora Kaplan'ın avukatı: "Soylu'nun kuzeni tanık olarak dinlensin"41 izlenme
Türkiye Avrupa’da 1 numara! 155 bin yıl süren telefon trafiği11 izlenme
Milli Eğitim, imam hatip ısrarından vazgeçmiyor!!230 izlenme
Devlete borcunu ödeyen enayi mi?40 izlenme
Önümüzdeki yılın başında alınacak zam tutarlarını etkileyecek enflasyon rakamlarına tepki gösteren vatandaş: "TÜİK'in yalanını hiç kimse yutmuyor"12 izlenme
Ekrem İmamoğlu: "Atatürk’ün askerlerinin her zaman yanında olacağım"20 izlenme
A Haber, Fatih'in tablosunu İstanbul'a kazandıran İmamoğlu'nun adını söyleme cesaretini gösteremedi!110 izlenme
Balıkesir'de mühimmat fabrikasında patlama: Şirketin yönetimiyle ilgili dikkat çeken ayrıntı! İş Güvenliği Müdürü İzmir'de ikâmet ediyormuş40 izlenme
Devlet hastanesinde skandal! Doktor, genç kadını kıyafeti nedeniyle muayene etmedi!
İBB davasında kritik hamle: 'Hodri meydan' diyerek yalan makinesi talebinde bulundu!
FETÖ'nün 'bölge imamı' yakalandı: Dehşete düşüren gerçek! ROKETSAN'a sızıp...
Büyük koronavirüs tehlikesi! "Umrecilere kontrolde çıkmasın diye ateş düşürücü verildi!"