Alan'ın ekonomik nedenlerden dolayı canına kıydığı ileri sürülürken yaşamına son vermeden önce sosyal medya hesabından not paylaştığı ortaya çıktı.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre Resul Alan’ın bir arkadaşı, Resul’ün intihara neden sürüklendiğini şöyle anlattı:
“Evde kalıyordu, sürekli çalıştığı için derslere gelemiyordu. Borçları vardı, onun için bankadan yüklü bir meblağ kredi çekmişti, onu ödeyemedi. Cebinden çıkan 3 sayfalık mektubunda borçları yüzünden intihar ettiğini anlatmış.”
Hayatına son vermeden önce X (Twitter) hesabından bir mektup paylaşan Resul Alan ise şu ifadeleri kullandı:
"Üzerimdeki banka borçlarından pek kimsenin haberi yok ama zaten benim intiharımın onunla bir alakası yok. Artık bir şeylerin yoluna girmeyeceğini anlayınca iyice berbat etmek istemedim. Türkiye'de gençler çocuklar intihar ediyor her gün ve hiçbir şey değişmiyor. Haberi bile yapılmıyor artık. Herkes intihar eden kişiyi suçluyor. Benim hikayem de böyle olsun. Siz de kendinize iyi bakın. En güzel şekilde yaşamaya çalışın."

halktv.com.tr
'Erdoğan öldü' dediler, ortalık karıştı533 izlenme
Sigaraya zam haberleri ardı ardına geliyor: “Yılbaşında 10 TL daha zam bekleniyor”38 izlenme
Bekir Pakdemirli diyor ki: "İnanılmaz başarılıyız"53 izlenme
Bakanlık, İstanbul’daki hazine arazisini ranta açtı!47 izlenme
BOTAŞ'tan doğalgaza indirim31 izlenme
İstanbul Sarıyer'de köpeğe işkence yapan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.31 izlenme
Benzin ve motorine büyük zam! İndirim bekleniyordu zam geliyor!73 izlenme
AK Parti Grup Genel Kurulu, görev yapacak olan grup lideri ve grup başkanvekilini seçecek25 izlenme
Valilikten ortalığı karıştıran seçim kararı: Yıkılan binalara ikamet verilecek!
Aydın’da facia! Çalışmalar sırasında kanal göçtü: 3 kişi hayatını kaybetti
‘ÇAYKUR, özelleştirilmek için zarar ettiriliyor’
Son yılların en büyük torpil skandalı: Türkiye birincisi, ikincisi ve sınavdan 98 puan alan Şehit çocuğunu elediler!