Tunceli Munzur Üniversitesi Rektörü Ubeyde İpek, 10 yıllık şoförü Yunus Başarır’ı İletişim Fakültesi Sekreterliğine atamasını çarpıcı ifadelerle savundu. İpek, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi mezunu olan Başarır’ın atamasıyla ilgili “Bu atamanın liyakatli olduğunu düşünüyorum zaten bu atamanın liyakatsız olduğunu düşünseydik atamasını yapmazdık bu konuda liyakatli olduğundan şüphem yok” dedi.
Sözcü gazetesinden Evre Demirtaş’ın haberine göre, İletişim Fakültesi Sekterliğine Mayıs ayında atanan Yunus Başarır'ın Anadolu Üniversitesi Açıköğretim fakültesinden mezun olduğu öğrenildi. Şoförünü İletişim Fakültesin sekterliğine atayan Munzur Üniversitesi Rektörü Ubeyde İpek, “Yunus Başarır' da 10 yıllık tecrübesi olan üniversitede teknisyen kadrosuyla çalışan kişi. Bu kişinin ataması için dekanın teklifi ve rektörün onayı gerekiyor. Şahsın mevzuata herhangi bir aykırılık olmamasından dolayı ataması gerçekleşmiştir” dedi.
“LİYAKATLİ BİR ATAMA OLDUĞUNDAN ŞÜPHEM YOK”
İletişim Fakültesine Sekterliğine yapılan atamanın liyakatli bir atama olduğunu savunan Munzur Üniversitesi Rektörü Ubeyde İpek kendisini şu gözlerle savundu; “Fakülte sekreteri olarak atanabilmek için 10 yıl çalışmışlığının olması ve üniversite mezunu olması gerekiyor.
Bu noktada da söz konusu kişide diğer atadığımız üç dört kişinin atamasıyla birlikte Yunus Başarır' da 10 yıllık tecrübesi olan üniversitede teknisyen kadrosuyla çalışan kişi. Bu kişinin ataması için dekanın teklifi ve rektörün onayı gerekiyor. Şahsın mevzuata herhangi bir aykırılık olmamasından dolayı ataması gerçekleşmiştir.
Yunus Başarır geçmiş süreçlerde teknik kadroda olmasına rağmen şoförlükte görevlendirilmiş birisi. Üniversitede şoförlük görevi olan bir kişi görevlendirmeyle başka bir görevde çalışabiliyor Yunus Başarır'da bu noktada görevlendirilmiş biri. Bundan önce üniversitede birçok kişi bu şekilde atanması yapılmış.
Bu atamanın liyakatli olduğunu düşünüyorum zaten bu atamanın liyakatsız olduğunu düşünmeseydik atamasını yapmazdık bu konuda liyakatli olduğundan şüphem yok.”
Şehir Hastanesi'nin fay hattı üzerine kurulduğu ortaya çıktı!260 izlenme
Trump, Erdoğan'a "aptal olma" dediği mektubu New York'taki barında sergiliyor52 izlenme
AKP'li vekil 'erken seçim' olabileceğini ağzından kaçırdı!63 izlenme
Sağlık sistemi çöktü mü? Hastanelerde sedye kuyrukları oluştu!96 izlenme
İBB Davası 39. gün! Murat Kapki: "Yönlendirilmiş beyanlar verdim"23 izlenme
Tepki çeken fotoğraf için valilikten açıklama: Onore etmek için çektirmiş!100 izlenme
Yeni Akit Bülent Arınç’a açtı ağzını yumdu gözünü: "AKP’nin kamburu"42 izlenme
Erdoğan’ın “Gider yuvarlanırsınız” dediği millet bahçeleri 5 milyar lira yuttu!51 izlenme
Erdoğan'dan ekonominin durumuna ilişkin itiraf gibi sözler! "İkinci çeyrek ülkemiz için bir miktar sıkıntılı gözükse de sonrası aydınlıktır"
Özgür Demirtaş asgari ücretin arkasındaki korkutan gerçeği açıkladı
İmamoğlu ve Yavaş’a haciz kıskacı!
Sinan Ateş soruşturmasında adı geçen Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanı mı oldu?