Tunceli Munzur Üniversitesi Rektörü Ubeyde İpek, 10 yıllık şoförü Yunus Başarır’ı İletişim Fakültesi Sekreterliğine atamasını çarpıcı ifadelerle savundu. İpek, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi mezunu olan Başarır’ın atamasıyla ilgili “Bu atamanın liyakatli olduğunu düşünüyorum zaten bu atamanın liyakatsız olduğunu düşünseydik atamasını yapmazdık bu konuda liyakatli olduğundan şüphem yok” dedi.
Sözcü gazetesinden Evre Demirtaş’ın haberine göre, İletişim Fakültesi Sekterliğine Mayıs ayında atanan Yunus Başarır'ın Anadolu Üniversitesi Açıköğretim fakültesinden mezun olduğu öğrenildi. Şoförünü İletişim Fakültesin sekterliğine atayan Munzur Üniversitesi Rektörü Ubeyde İpek, “Yunus Başarır' da 10 yıllık tecrübesi olan üniversitede teknisyen kadrosuyla çalışan kişi. Bu kişinin ataması için dekanın teklifi ve rektörün onayı gerekiyor. Şahsın mevzuata herhangi bir aykırılık olmamasından dolayı ataması gerçekleşmiştir” dedi.
“LİYAKATLİ BİR ATAMA OLDUĞUNDAN ŞÜPHEM YOK”
İletişim Fakültesine Sekterliğine yapılan atamanın liyakatli bir atama olduğunu savunan Munzur Üniversitesi Rektörü Ubeyde İpek kendisini şu gözlerle savundu; “Fakülte sekreteri olarak atanabilmek için 10 yıl çalışmışlığının olması ve üniversite mezunu olması gerekiyor.
Bu noktada da söz konusu kişide diğer atadığımız üç dört kişinin atamasıyla birlikte Yunus Başarır' da 10 yıllık tecrübesi olan üniversitede teknisyen kadrosuyla çalışan kişi. Bu kişinin ataması için dekanın teklifi ve rektörün onayı gerekiyor. Şahsın mevzuata herhangi bir aykırılık olmamasından dolayı ataması gerçekleşmiştir.
Yunus Başarır geçmiş süreçlerde teknik kadroda olmasına rağmen şoförlükte görevlendirilmiş birisi. Üniversitede şoförlük görevi olan bir kişi görevlendirmeyle başka bir görevde çalışabiliyor Yunus Başarır'da bu noktada görevlendirilmiş biri. Bundan önce üniversitede birçok kişi bu şekilde atanması yapılmış.
Bu atamanın liyakatli olduğunu düşünüyorum zaten bu atamanın liyakatsız olduğunu düşünmeseydik atamasını yapmazdık bu konuda liyakatli olduğundan şüphem yok.”
Elektrik ve doğalgaza da zam geliyor!256 izlenme
Nijer'deki darbeye dünya tepki gösterdi, sokaklara dökülen halk Rus bayrağı açtı.34 izlenme
Cilt sağlığı ile yaşa bağlı hastalıklar arasında ilişki nedir?31 izlenme
Ekonomi tepe taklak! ‘Hükümet iğneden ipliğe zam yapacak’94 izlenme
Bir 'Yeliz' vakası daha: AKP'li vekil sahte hesabına geçmeyi unutup kendine yorum yaptı!156 izlenme
Sağlıkta şiddetin yeni yöntemi ! Koronavirüs testine 4 bin TL istenince arabasıyla hastaneye dalmaya kalktı !97 izlenme
Hatay Belediye Başkanı acı tabloyu açıkladı: "Daha yüzde 3’üne ulaştık"28 izlenme
Meral Akşener'in İkizdere ziyaretindeki provokasyonda kavga çıkaranlardan biri AKP'li çıktı!48 izlenme
"AKP'de istikrarlı gerileme devam ediyor"
Danıştay Akar’ın kızı için ‘Hile değilse geriye işlemez’ diye karar verdi
AKP'li Esra Rabia Ünal 'fuhuş operasyonunda gözaltına alındı' haberlerine cevap verdi "Ne yani şimdi 'Twerk Reis' yerine herkes bana 'Pembe Panter' mi diyecek"
AKP’li vekilden cinsiyetçi ifadeler ve çirkin el hareketi!