Hollanda'ya iltica başvurusunda bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sayısındaki artış devam ediyor. BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'ın haberine göre, Türkiye, Suriye ve Afganistan'dan sonra, vatandaşları Hollanda'ya en fazla sığınma başvurusu yapan 3'üncü ülke olduğu ifade edildi.
Geçen yıl 2 bin 460 Türk vatandaşı Hollanda'dan sığınma talep etti.
Haberde, Hollanda İstatistik Kurumu'nun (CBS) verilerine yer verilerek, 2015'teki mülteci krizinden bu yana 2021 yılında iltica başvurularında ciddi bir artış kaydedildiği yazıldı. Verilerde, sığınma talep edenlerin sayısı, koronavirüs salgının ortaya çıktığı 2020 yılına göre yüzde 80 artarak, 25 bine ulaştığı kaydedildi.
Türkiye'den önceki yıllarda düşük sayıda gerçekleşen iltica başvurularına yönelik asıl yükselişin, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi olduğu belirtilen haberde, "Hollanda Mülteciler Konseyi'ne göre, 2016'daki darbe girişimi sonrası çoğunlukla Fethullah Gülen yapılanmasına mensup kişiler sığınma başvurusunda bulunurken, son yıllarda bu yelpaze genişledi.
Konseye göre Kürtler, muhalifler, gazeteciler, insan hakları savunucuları ve sendikacılar da dahil olmak üzere hükümeti eleştirenler, Türk makamları tarafından kovuşturulma riski altında. Bu da daha fazla kişinin Türkiye'den kaçmasına yol açıyor.
Vatandaşları Hollanda'ya en fazla iltica talebinde bulunan ülkeler arasında Suriye ve Türkiye'nin yanı sıra İran, Eritre. Cezayir, Yemen, Fas, Irak, Moldova, Nijerya ve Arnavutluk yer alıyor" ifadeleri yer aldı.
Cumhur İttifakı çağrılara kulak tıkadı: Emeklileri yıkan düzenleme meclisten geçti!26 izlenme
Dolmabahçe'de Erdoğan'ın önüne bakın ne dosyası konmuş?516 izlenme
Adıyaman'da depremzedeler valiliğe yürüdü, Bakan Karaismailoğlu ve valiye tepki gösterildi, arabalar tekmelendi!143 izlenme
Gıda devi, grup şirketleriyle iflasın eşiğinde: Mahkemeden karar çıktı27 izlenme
İkinci maske vakası: Ücretsiz dağıtılacak denilen tabletler, satışa çıkarıldı!101 izlenme
Hilal Kaplan'ın evlendiği Emre Efser'in eski eşinden dikkat çeken paylaşımlar47 izlenme
Ayasofya'da Atatürk'e hakaret edilmesi skandalı Meclis'e taşındı! "Neden soruşturma başlatılmıyor?"55 izlenme
İBB davasında 48. gün! Mustafa Nihat Sütlaş'tan Murat Ongun iddiasına yanıt20 izlenme