Doğu Akdeniz'de ortaya çıkarılan yeni doğalgaz kaynakları, bölgede kartların yeniden dağıtılmasına neden oluyor. Yunanistan, Kıbrıs Rum Kesimi ve İsrail, bu gazın Avrupa'ya taşınması için işbirliğini sıkılaştırıyor. İsrail ile Yunanistan'ın planları arasında Girit Adası'na ortak bir radar kurmak da var. Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, bu planın gerçekleştirilemeyeceğini çünkü uluslararası anlaşmalara göre Girit'in 4'te üçünün Türkiye'ye ait olduğunu söyledi.
Yalım, “30 Mayıs 1913 Londra Antlaşması'na göre Girit, Müttefik Devletler'e (Yunanistan, Bulgaristan, Karadağ, Sırbistan) verilmiş, etrafındaki 14 adacık Osmanlı'da kalmıştır. Bu durum Lozan Antlaşması'nın 12. Maddesi ile teyit edilmiştir. Lozan'dan sonraki süreçte, Bulgaristan, Sırbistan ve Karadağ haklarından feragat etmiş ve anılan haklar aslına rûcu ederek Türk toprağı olmuştur” dedi.
Ümit Yalım, “EastMed Doğalgaz Boru Hattı, Türkiye'nin kıta sahanlığından geçiyor. Türkiye'nin egemenlik haklarını ihlal ediyor. Bu girişimleri önlemek için Türkiye, Kıta Sahanlığı'nı ve Münhasır Ekonomik Bölgesi'ni derhal ilan ve deklare etmelidir” dedi.
Kılıçdaroğlu'na 'Uzay yaratığına benziyor' diyen Soylu'ya yanıt veren yurttaşa dava!40 izlenme
Gurbetçi, Erdoğan'a neden oy verdiğini kahkaha atarak açıkladı: "Dolar yükselsin diye oy verdim"50 izlenme
Akdeniz Oyunları'nda Türk ateşi30 izlenme
Sabah yazarından uçak savunması! 'Bir Arap geleneği'752 izlenme
Türkiye'nin ünlü gıda firması Mandıracı Amca iflas etti40 izlenme
Ekrem İmamoğlu’nun babası suskunluğunu bozdu40 izlenme
Vekil imamlara piyango! Memur yapılıp, maaşları katlanacak53 izlenme
ABD'de tarım dışı istihdam Nisan'da beklentiyi aştı39 izlenme
Türkan Saylan hakkındaki sözleri nedeniyle AKP’lilere açılan soruşturmalar kapatıldı!
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ihalede pazarlık alışkanlığı!
ABD-İsrail, İran'ın İsfahan kentinde sivilleri vurdu: En az 26 ölü
Yurtdışına yerleşenler anlatıyor: "Türkiye'de doktora yaparken değil, Avustralya'da garsonluk yaparken daha mutluyum"