Antalya'daki konuşması sebebiyle 'cumhurbaşkanına hakaret'ten Ankara'da gözaltına alınan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 'halkı kin ve düşmanlığa teşebbüs' suçundan tutuklandı.
Özdağ, 21 Ocak'tan bu yana tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden gazeteci Uğur Dündar'a mektup gönderdi. Uğur Dündar ile Arena programına katılan Zafer Partisi Genel Başkan Vekili Şehirlioğlu, Özdağ'ın Arena'ya özel olarak gönderdiği mektubunu canlı yayında aktardı.
Mektupta şu ifadelere yer verildi:
"Sayın Uğur Dündar, Ergenekon ve Balyoz kumpas davalarında yapılan kumpaslara benzer bir kumpas ile tutuklandım. Cumhurbaşkanına hakaret suçu gerekçesiyle Ankara’da gözaltına alındım. İstanbul’a zaman zaman 190 km hızla getirildim.
Sabah 10’da Çağlayan Adliyesi’ne gideceğimiz söylendi. Ancak ancak saat 13.30’da götürüldüm. Çünkü Cumhurbaşkanına hakaret suçunu işlemediğimi anlamışlardı.
Bunun için yeni bir dosya oluşturmak amacıyla Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nden bir rapor istenmiş. O rapor gelene kadar adliyeye sevk edilmem bekletildi.
2020, 2021 ve 2022’de attığım tweetler üzerinden, hiçbirisi Kayseri olaylarıyla ilgili olmamasına rağmen, bu tweetler ile Kayseri olayları arasında bağlantı kurularak tutuklama yapıldı. Bu, inanılmaz bir hukuk cinayetidir.
Amaç, Ümit Özdağ ve Zafer Partisi’ni susturmaktır. Ümit Özdağ ve Zafer Partisi sustuğunda, Öcalan’ı serbest bırakmak daha kolay olacaktır diye düşünmekteler."
Mektubunda Ergenekon ve Balyoz kumpasları gibi bir kumpasla tutuklandığını belirten Özdağ, tutuklandığı gün avukatına Kaşif Kozinoğlu gibi suikaste uğramaktan endişe duyduğunu belirtmişti.

Kaynak:Sözcü
halktv.com.tr
Yapılan bu anket iktidarı zora sokacak! Vatandaşın asgari ücret beklentisi ortaya çıktı26 izlenme
Zafer Havalimanı’nın 10 aylık zararı dudak uçuklattı!38 izlenme
Benzin ve motorine bir zam daha geliyor31 izlenme
Cüneyt Arkın'ı kaybettik...33 izlenme
CHP'li Özel: Rüşveti alan Türkiye'yi yurt dışında temsil ediyor!93 izlenme
Akşener: "Ortak tek bir dert var"135 izlenme
Avrasya Araştırma'dan bomba iddia! Erdoğan 4 yıl sonra Efkan Ala'yı neden göreve getirdi?68 izlenme
İşsizlik derdi aynı! Kuyruk, haremlik-selamlık!152 izlenme