Antalya'daki konuşması sebebiyle 'cumhurbaşkanına hakaret'ten Ankara'da gözaltına alınan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 'halkı kin ve düşmanlığa teşebbüs' suçundan tutuklandı.
Özdağ, 21 Ocak'tan bu yana tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden gazeteci Uğur Dündar'a mektup gönderdi. Uğur Dündar ile Arena programına katılan Zafer Partisi Genel Başkan Vekili Şehirlioğlu, Özdağ'ın Arena'ya özel olarak gönderdiği mektubunu canlı yayında aktardı.
Mektupta şu ifadelere yer verildi:
"Sayın Uğur Dündar, Ergenekon ve Balyoz kumpas davalarında yapılan kumpaslara benzer bir kumpas ile tutuklandım. Cumhurbaşkanına hakaret suçu gerekçesiyle Ankara’da gözaltına alındım. İstanbul’a zaman zaman 190 km hızla getirildim.
Sabah 10’da Çağlayan Adliyesi’ne gideceğimiz söylendi. Ancak ancak saat 13.30’da götürüldüm. Çünkü Cumhurbaşkanına hakaret suçunu işlemediğimi anlamışlardı.
Bunun için yeni bir dosya oluşturmak amacıyla Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nden bir rapor istenmiş. O rapor gelene kadar adliyeye sevk edilmem bekletildi.
2020, 2021 ve 2022’de attığım tweetler üzerinden, hiçbirisi Kayseri olaylarıyla ilgili olmamasına rağmen, bu tweetler ile Kayseri olayları arasında bağlantı kurularak tutuklama yapıldı. Bu, inanılmaz bir hukuk cinayetidir.
Amaç, Ümit Özdağ ve Zafer Partisi’ni susturmaktır. Ümit Özdağ ve Zafer Partisi sustuğunda, Öcalan’ı serbest bırakmak daha kolay olacaktır diye düşünmekteler."
Mektubunda Ergenekon ve Balyoz kumpasları gibi bir kumpasla tutuklandığını belirten Özdağ, tutuklandığı gün avukatına Kaşif Kozinoğlu gibi suikaste uğramaktan endişe duyduğunu belirtmişti.

Kaynak:Sözcü
halktv.com.tr
Vatandaş sokak röportajında iktidarı eleştiriyor diye polis muhabiri engellemeye çalıştı!81 izlenme
İmamoğlu’ndan kitap eleştirisine yanıt: O kitap beş yıldır İBB sitesinde568 izlenme
AKP'li ve MHP'li vekiller arasında kavga!72 izlenme
Damacana su fiyatları uçtu!52 izlenme
Durmak Yok ‘Kayıp Kaçak’ Soygununa Devam!161 izlenme
Odatv kumpasının hakimi yakalandı157 izlenme
Erdoğan'ın korumalarına harcanan para dudak uçuklattı!33 izlenme
Prof. DR. Ertuğrul: Kapalı mekanlarda ve toplu taşıma araçlarında maske tekrar zorunlu olarak takılmalı20 izlenme
Sivas’ta tarihi kalabalık: Özgür Özel'den ittifak sözleri
MEB'den yeni skandal: Cumhuriyet'in ilk yılları baskı, AKP rahatlık dönemi
9 işçinin ellerini kaybettiği fabrikanın girişine konulan reklam panosu pes dedirtti
Erdoğan'ın "giderlerse gitsinler" dediği sağlık çalışanlarına bir ülke daha kapılarını açtı