CHP Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, partisinden istifa etti.
Ümit Dikbayır, İYİ Parti’de yaşanan süreçlerin ardından partisinden ihraç edilmiş ve bir süre bağımsız milletvekili olarak görev yapmıştı.
Dikbayır, 21 Ekim 2025’te CHP’ye katılmış, parti rozetini CHP Genel Başkanı Özgür Özel takmıştı.
Dikbayır’ın istifası, CHP’de mutlak butlan kararı sonrası parti yönetiminde ve örgütlerde görevden alma ile disiplin süreçlerinin gündemde olduğu bir dönemde geldi.
Parti kulislerinde, İYİ Parti’den ayrıldıktan sonra CHP’ye katılan bazı milletvekilleri hakkında ihraç süreci başlatılabileceği iddia ediliyordu. Bu isimler arasında Ümit Dikbayır’ın da yer aldığı öne sürülmüştü.
Dikbayır istifasını şu açıklamayla duyurdu:
"Bu kararımın sebebi Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihi, tabanı ya da değerleri değildir. İtirazım; bu partide en üst makamları işgal etmiş olmasına rağmen bugün hâlâ partiyi kendi kişisel hesaplarının, kırgınlıklarının ve siyasi hırslarının gölgesinden çıkaramayan anlayışadır.
Türkiye’nin sükûnete, akla ve sorumluluk duygusuna ihtiyacı varken; Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir kişinin bitmeyen hesaplaşmalarının aracı hâline getirilmesini kabul etmiyorum.
Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partinin makamları, şahsi ikbalin ve geçmişin rövanşlarının sahnesi olamaz.
Türkiye’ye umut olması gereken bir partinin, atanarak makama gelen bir kişinin kişisel hesaplaşmaları uğruna kutuplaşmanın, tasfiyelerin ve siyasi entrikaların içine sürüklenmesini doğru bulmuyorum.
Benim itirazım Cumhuriyet Halk Partisine değil; Cumhuriyet’in mirasını kendi siyasi varlığını sürdürmenin aracı hâline getirenleredir.
Bu nedenle Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinden istifa ediyorum."
NEFES
MSB'den Teğmen İzzet Talip Akarsu hakkında suç duyurusu26 izlenme
Sağlık Bakanı Koca, güncel corona verilerini açıkladı: Can kaybı 5.131'e, vaka sayısı da 199.906'ya yükseldi!65 izlenme
2 hafta önce 'SADAT ile alakam yok' demişti; Erdoğan bugün kendini yalanladı!53 izlenme
'Cübbeli Ahmet'in şirketinin ürettiği sucuklardan at eti çıktı!180 izlenme
Motorinin ardından benzine de zam geliyor!35 izlenme
Yandaş Cem Küçük 'Zarrab Türk devletinin bir projesi, bizim adamımız' diyerek, bütün olayı bülbül gibi şakımış !5510 izlenme
İstanbul Havalimanı’nda 1 milyar 45 milyon euroluk kira iptal edildi!81 izlenme
Cem Küçük'ün daha önce 'Anlattıkları yüzde 100 doğru' dediği itirafçı yalancı çıktı! "Adem Soytekin'in dediklerinin yüzde 80'i yalanmış"23 izlenme
Ekonomistlerin hocası Mahfi Eğilmez 'Vergi alınamaz' dedi nedenini de tek tek anlattı
Şişli Belediyesi'ne atanan kayyımın ilk işi Ekrem İmamoğlu afişlerini indirmek oldu
9 milyon çalışana ekmek parası bile yok!
Yüzde 97 oranında hatalı yolcu garantisi verilen ve sözde 50 Milyon € yatırımı olan Zafer Havalimanı için yandaşlara 2044'e kadar 208 Milyon € ödenecek!