GİDEREK ARTIYOR: 2020'de, Cumhuriyet başsavcılıklarında, Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun uyarınca sonuçlanan soruşturmalardaki suç sayısı incelendiğinde, toplam dosya sayısı 6 bin 289 adet. Bu dosyaların sadece yüzde 19.5'lik kısmı yani bin 229 tanesi hakkında kamu davası açıldı. Yüzde 80.5'i hakkında ise kovuşturmaya yer olmadığı ya da yetkisizlik, görevsizlik, birleştirme, başka büroya gönderme gibi kararlar verildiği görülüyor.

Eski Cumhuriyet Savcısı Bülent Yücetürk
CEZASIZLIK VAR: Mahkemeye taşınan dosyalarda da cezasızlık tescilleniyor. Ceza mahkemelerinde, Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun uyarınca çıkan dosyalardaki suç sayısının dosyanın açılış yılına ve suç türüne göre dağılımı incelendiğinde, çarpıcı bir artış var. 2016 ve öncesinde açılan dava sayısı sadece 3 iken 2020 yılına gelindiğinde bu sayı 710'a çıkıyor. Bu dosyaların yüzde 27.1'lik kısmı hakkında mahkumiyet kararı çıkmış. Yüzde 46'sı ise ya beraat etmiş ya da hükmün geriye bırakılmasına karar verilmiş.
HAKARET POLİTİKASI MI?: Demokrasi, hukuk devleti, laiklik ve eşit yurttaş koşullarında yetişip en yetkili makamlara gelenlerin bu ülkenin kurucusuna yapılan hakaretlere ses çıkarmamaları bu milleti daha çok yaralamaktadır. Son dönemde kurucu değerlere karşı başlatılan bir hareket var. Bu ülkenin kurucusu Atatürk'e yapılan hakaretler de aynı zihniyet tarafından cezasız bırakılıyor.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ataturkehakaretcezasizkaldi6664729/
Hande Fırat'ın eşi Murat Özvardar Ukrayna devletini dolandırdı iddiası100 izlenme
İstanbul'da deprem paniği! Vatandaşlar korkudan sokağa döküldü40 izlenme
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi39 izlenme
63 mahallede su yok ama AKP'li belediye 33 milyon liraya spor kompleksi yaptıracak27 izlenme
Enerjide zam fırtınası: Elektrik, gaz ve akaryakıtta rekor27 izlenme
Peru’dan Türkiye’ye sevk edilirken yakalanan 2.3 ton kokain Sedat Peker'in ifşa ettiği rotayı hatırlattı44 izlenme
İBB'de görev değişikliği: Müdür, memur olarak atandı258 izlenme
Devlet üniversitesinin rektörü AKP'ye oy istedi354 izlenme
Atatürk'ün naaşının Anıtkabir'e naklinin renkli görüntüleri ortaya çıktı
Mahkeme beyanlarını 'Samimi' buldu! 83 kişiye mezar olan sitenin müteahhitlerine tahliye
Artvin’deki Pilarget Vadisini el birliği ile yok edecekler!
ABD ve İsrail'in Orta Doğu politikalarına karşı çıkma cesareti gösterebilen İspanya lideri Pedro Sanchez kimdir?