Yangın söndürme uçaklarına 4 milyon dolar bulamayan Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yolluk ve temsil giderleri dudak uçuklattı. Faaliyet raporuna göre Bakanlık, 2020'de yolluk gideri olarak 39 milyon 716 bin 831 lira harcadı. Orman Genel Müdürlüğü de aynı dönemde 27 milyon 777 bin 529 lira yolluk harcaması yaptı. Bakanlık 2020 yılında temsil ve tanıtmaya da 1 milyon 762 bin lira ödedi. Orman Genel Müdürlüğü'nün temsil ve tanıtma gideri ise 22 milyon 280 bin lira olarak belirlendi. Yolluk, bakan ve bürokratların yaptığı yurt içi ve yurt dışı gezilerinde devlet tarafından ödenen parayı kapsıyor. Bakanlık ayrıca, “kâr amacı gütmeyen kuruluşlara yardım” adı altında 11 milyon 587 bin 496 lira para dağıttı.
BİN 104 ARAÇ VAR
Toplam 4 bin 215 aracı bulunan Bakanlık bünyesindeki araçların sayısı da bin 104 olarak açıklandı. Bakanlık bünyesinde, 482 yolcu taşıma aracı, bin 323 yük taşıma aracı, 295 de deniz aracı bulunuyor. Orman Genel Müdürlüğü Faaliyet Raporu'nda ise orman yangınlarıyla mücadele amacıyla, 34 adet yangın yönetim aracı, 191 adet arazöz, 5 adet su ikmal aracı ve muhtelif makine teçhizat alındığı; orman yangınlarını havadan söndürme hizmetlerinde kullanılmak üzere 27 adet helikopter, 2 adet amfibik uçak ve de 1 adet insansız hava aracı kiralandığı bilgisine ulaşıldı.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ucagaparayoktemsile91milyon6597183/
Tekirdağ'lı kadınlar, orman yangınlarının yaralarını sarmak için çeyiz sandıklarını açtı!69 izlenme
Bartın soruşturması: Adliyede sadece 10 dakika kaldılar!35 izlenme
Avrupa’da birinci dünyada dördüncü! Ama maaşıyla!122 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 9.193 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.693.164'e, can kaybı da 28.503’e yükseldi!84 izlenme
90 örgütten gerici kuşatmaya tepki25 izlenme
CHP’li vekilden Alaçatı havalimanı iddiası!624 izlenme
Tam 1 yıl geçti: Eylem Tok’un 17 yaşındaki oğlunun arabayla çarpıp ölümüne neden olduğu Oğuz Murat Aci’nin babasından mezarı başında yürek yakan sözler29 izlenme
İran dini lideri Hamaney'den İsrail'e iki kelimelik İbranice mesaj: “Çaresiz kalacaksınız”23 izlenme
CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay isyan etti: "AKP enerji kaynaklarını ve barajları satıyor!"
İstanbul Bağcılar'da kadına şiddete engel olmak isteyen esnafın başına gelmeyen kalmadı!
Dünya vatandaşını destekliyor Türkiye seyrediyor!
Asgari ücret gıda enflasyonuna yenildi: Türkiye Avrupa'nın en düşük asgari ücrete sahip ikinci ülkesi!