Twitter’ın yılda iki kez yayımladığı ve çeşitli ülkelerden gelen yasal talepler ve bu taleplere dair yapılan eylemlerin istatistiklerini içeren Twitter Şeffaflık Raporu yayımlandı.
2020 yılının ilk 6 ayını kapsayan Şeffaflık Raporu'nda Türkiye'nin durumunu siber haklar hukuku uzmanı Prof. Dr. Yaman Akdeniz açıkladı.
Rapora ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda bulunan Akdeniz, mahkeme kararları, kapatılması istenen hesaplar ve kaldırılması istenen tweetler kategorilerinde Türkiye'nin "dünya lideri" olmaya devam ettiğini belirtti.
Yaman Akdeniz'in aktardığına göre, dünya genelinde (20122020 ilk 6 ay) Twitter’dan en çok hesabın kapatılmasını talep eden ülke kategorisinde Türkiye (99.840 hesap) ve Endonezya (74.660) ilk iki sırayı paylaştı.
Türkiye dünya genelinde Twitter’dan kaldırılan tweetlerin sıralamasında da 12.165 tweetle ilk sırada yer aldı. Bu sıralamada Rusya 7.334 tweetle ikinciliği, 2.759 tweetle Hindistan üçüncülüğü paylaştı.
Yaman Akdeniz paylaşımlarında önemli bir uyarıya da yer verdi. Akdeniz, "Twitter Türkiye'de yasal temsilci bulundurmaya karar verirse, bu istatistikler ters yüz olacak. Şu anda Twitter'ın içerik çıkartma yüzdesi 2020 ilk 6 ayı için %0.33, bir önceki dönem %0.31 idi. Zaten Türkiye de bundan dolayı 'gelsin' istiyor" dedi.




http://www.krttv.com.tr/gundem/twitterseffaflikraporuaciklandih60814.html
AKP'nin sağlık sistemini getirdiği nokta: Şehirde tek onkolog kaldı! ‘600 bin kişiye bir onkolog düşüyor’83 izlenme
Türklerin Yunanistan'da adalardan sonraki tercihi Selanik171 izlenme
AKP’liler ile İyi Partililer arasında kavga çıktı !121 izlenme
CHP İl Başkanı ile MHP'li meclis üyeleri, AKP'li belediye başkanının yolsuzluklarını ifşa etti!58 izlenme
Kanal İstanbul projesi iptal mi edildi? Bakan Kurum'dan yanıt geldi45 izlenme
Şahenk’ten 3 ayda 4’üncü satış! Orayı da devrediyor278 izlenme
Mustafa Kemal Atatürk'ü çocuklarınıza böyle anlatın209 izlenme
Enes Kara'nın ölümünün ardından paylaştı! Cemaat yurtları hakkında çarpıcı sonuç: 'Asla...'102 izlenme
Kriz sürüyor! "İran taahhüt ettiği gazı vermiyor"
Evde rakı yapılmasın diye önlem üstüne önlem! İşte adım adım Türkiye’nin etil alkol yasağı
AKP'li Bolu Belediye Başkanı 'Belediye başkanı olarak algılanmak aşağılanmaktır. Allah bazılarını özel yaratır, ben onlardan birisiyim !'
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'den Özlem Çerçioğlu hakkında '522 milyonluk rant' iddiası!