Tuz Gölü’ne giden su kanallarına bent çeken çiftçiler, iki ana arterden su akışını engelledi. Yaklaşık bir haftadır gölde Flamingo ölümleri yaşanıyordu. Doğa fotoğrafçısı Fahri Tunç, göldeki bütün flamingo yavrularının öldüğünü görüntüledi.

Aksaray'da sekiz yıldır flamingo türünü takip eden fotoğrafçı Fahri Tunç, göle su taşıyan kanallara bent çekilmesi üzerine kuşların öldüğünü olduğunu görüntüledi. Önceki yıllarda da kanallara boru atarak çiftçilerin tarlalarına su çektiğini anlatan Tunç, "DSİ'ye başvurdum, şikayet ettim. Bir sonuç çıkmadı. Yaptırım olmayınca kanallara bent çekilmeye başlandı. Yaklaşık bir haftadır Flamingo ölümleri oluyordu." Şu an hiçbir şekilde su akmayan Tuz Gölü’nde yavru flamingoların hepsi öldü.

Tunç, gerekli uyarılara rağmen yaptırım olmamasına sitem etti: "Flamingo ebeveyni kuluçkadan çıkardıkları yavruyu tek başına sahiplenmezler. Grup olarak yaşadıkları için bizim 'ana kucağı' dediğimiz sistemle yavruları büyütürler. Düşünün 10 bin yavru, bir çemberin içinde duruyor. Dışarıda da burayı çevreleyen 20 bin ebeveyn var.

Ebeveynler önce beslenecekleri alana gider. Yavaş yavaş yavruları götürüp besledikten sonra geri dönerler. Tekrardan yıkanacakları temizlenecekleri, Tuz Gölü’nün içindeki temiz su merkezine gelirler. Bu mesafe ne kadar uzarsa, ölümler o kadar artar."

Tunç'un bahsettiği mesafe ise bir buçuk kilometre. Flamingoların beslendiği alanda hiç su olmaması, ekolojik dengeyi bozarak kuşların ölümüne sebep oluyor.
https://halktv.com.tr/gundem/tuzgolunndekiyavruflamingoolumlerituylerurpertiyor464906h
Emekliden kurban isyanı: "3 bin lirayla tavuk kesemeyiz"27 izlenme
Akpınar ve Gezen'e hakaret eden Saray'ın mizahçısına tepki yağdı!1126 izlenme
4-6 yaş arasında 100 bin çocuk Kuran kurslarında: Bu yaşlarda din eğitimi değil oyun gerekiyor253 izlenme
5 yıl daha böyle geçer mi?36 izlenme
Plan ve Bütçe Komisyonu karıştı! CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya ve Bakan Yılmaz Tunç arasında gerginlik17 izlenme
Mansur Yavaş, bir vaadini daha hayata geçirdi: Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden ihtiyaç sahibi ailelere 550 TL’lik kantin desteği36 izlenme
Nazımiye Kaymakamı silahlı kişilerle poz verip Cemevi yöneticilerini tehdit etti!39 izlenme
Kanal İstanbul fiyaskosu! Güzergâhdaki bütün konut ihaleleri tek tek iptal oldu!74 izlenme
Erdoğan’a sayı yeterli gelmiyor! Belediye çalışanlarına miting ‘yoklaması’
Ayasofya kararına tepkiler: Peygamberimiz çevirmiş değil
Merkez'in hamlesiyle kredi kartı ve kredi faizleri de yükselecek! İşte 1 Kasım'dan itibaren geçerli olacak yeni oranlar
Dr. Ergin Koçyıldırım, Bakan Koca’nın açıklamasını yalanladı: ABD’de Türk test kiti yok!