İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan iki ayrı soruşturma kapsamında 10 Ağustos'ta gözaltına alınan avukat Rezan Epözdemir, "rüşvete aracılık etmek" suçlamasıyla 14 Ağustos'ta tutuklandı.
Epzözemir, tutukluluğu ile ilgili neden sessiz kaldığına ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.
Epözdemir konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:
"Kıymetli dostlarım; birçok arkadaşımız, meslektaşımız ve basın mensubu açıklama yapmayacak mısınız diye soruyor. Aslında anlatmak istediğim çok şey var fakat avukatlarım ile kıymetli aile büyüklerim bu aşamada açıklama yapmamam konusunda ricacı oldular. Ben de kendilerini kırmadım, şu ana kadar açıklama yapmadım. En kısa sürede bütün bilgi, belge ve kayıtları da sunup tüm gerçekleri sizlerle paylaşacağım. Destek ve dualarınız için teşekkürler… Selam ve sevgiler…"
Eski AKP milletvekili Şamil Tayyar, Rezan Epözdemir'in savcılıkta sorgusu devam ettiği sırada, "ısrarla cep telefonu şifresini vermek istemediğini" iddia etmişti. Şamil Tayyar, 11 Ağustos'ta X hesabından yaptığı paylaşımda, "Şifre krizi aşılamadığı için sorgu süresi uzatıldı" demişti. Tayyar ayrıca Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum başta olmak üzere "hatırlı çok sayıda ismin Epözdemir için devrede olduğunu" öne sürmüştü.
Eski AKP milletvekili Metin Külünk de Epözdemir'le ilgili soruşturmaya yönelik olarak "Ankara'da bazı çevrelerde telaş olduğunu" iddia etmişti. Külünk, Epözdemir için, "Telefon şifresini vermeyerek kimleri saklıyor? Bu saklananlar, Çağlayan Adliyesi Başsavcısı Sayın Akın Gürlek'e yönelik baskı ve baskı ötesi tutum ve davranışların içine girme hakkını nereden buluyor? Yoksa telefonun içindekiler şantaj unsuru olarak mı size karşı kullanılıyor?" demişti.
Vatandaşlık alan Suriyeli kadın Erdoğan'a teşekkür edip 'Bundan sonra yeni bir görevimiz var' diyor !574 izlenme
15 Temmuz’un parasıyla giyinip kuşanmışlar!45 izlenme
Genel Başkan seçilen Özgür Özel'den yaptığı ilk konuşmada dikkat çeken mesajlar: "Seferberlik ilan ediyorum"17 izlenme
İlaç krizinde yeni perde: Eczacılar afiş astı "Bulamadığınız ilaçların sorumlusu eczacınız değil"92 izlenme
Ekonomi çöküyor, emekli maaşı eriyor!57 izlenme
Üç çocuk küfürler savurarak Atatürk büstüne çöp kovası fırlattı! Çocukları bu hale kim getirdi?42 izlenme
AKP’liler Erdoğan’a Kanal İstanbul bayrağı açtı328 izlenme
Tarikat yurdunda istismar: Yurttaşlar sokağa çıktı 'tarikat ve cemaatler kapatılsın' dedi34 izlenme
Rojin Kabaiş’in babası, kızının valizini aldı, kokusunu içine çekti... Açarken gözyaşlarına boğuldu... Tek isteği adalet!
AKP'den geri vites! Yolsuzluk iddiaları ile gündeme gelen adayı geri çektiler!
Üç kez uyarılan bakanlık yine aynı şeyi yaptı! Paranın nereye gittiği belli değil
Çiftçilerden iktidara: "Üretin diye yalvaracaksınız ama…"