Almanya'da 23 Şubat seçimleri yaklaşırken partiler de, seçmenlerine kaçak göçmenler, yardımlarla geçinen yabancılar ve giderek artan mülteciler konusunda mesajlar veriyor. Seçimlerin ana konusu, göçmenler oldu.
23 Şubat’ta sandıktan yaklaşık yüzde 32 ile birinci parti çıkması ve hükümeti kurması beklenen Hristiyan Demokrat Parti (CDU) çifte vatandaşlığı geri alma önerisinden sonra Aile Birleşimini de yasaklamayı gündeme aldı.
Almanya’da yasal olarak yaşayan, Alman vatandaşı olan ya da oturma izni olan Türkler, Türkiye’den ya da Almanya’nın vize talep ettiği bir ülkeden eş seçerse, onu Aile Birleşimi ile yanına alabiliyor. İşte bunun yasaklanması ciddi ciddi tartışılmaya başlandı.
CDU’lu eski Sağlık Bakanı ve partinin etkili isimlerinden Jens Spahn, "Toplumsal olarak sınırdayız. Yeni göçmen alamayız. Tedbirlerden biri de aile birleşiminin tamamen askıya alınması“ dedi.
Ippen Medya Grubu’na konuşan Spahn, kazanırlarsa, koruma statüsü alan kişilerinde aile birleşiminin yasaklanacağını ve gönüllü kabul programlarına son vereceklerini söyledi.
Almanya’da 2023 yılında yaklaşık 130 bin Aile Birleşimi vizesi verildi. Evlenip Aile Birleşimi vizesi ile Almanya’ya gelenlerin başında Türkler geliyor. Onları Suriyeliler ve Hintliler takip ediyor. CDU ayrıca, bundan sonra kaçak gelenlerin hiçbirini ülkeye almamak için de politikalar üreteceklerini açıklamıştı.
Sözcü
Hollanda, İngiltere şimdi de Almanya: Güvenlik alarmı!41 izlenme
Akın İpek gözaltına alındı170 izlenme
Bir garip ayrıcalığa yargı 'dur' dedi! Cumhurbaşkanlığı kararı Danıştay tarafından iptal edildi12 izlenme
Sakarya’daki patlamada işçiler Azrail ile mücadele ederken patronun yakınları ne kaçırıyordu?79 izlenme
Vatandaşlık maaşı müjde idi hayal kırıklığı oluyor10 izlenme
"Bunun adı hazine garantili soygun"27 izlenme
Sedat Peker'in valiliğe dilekçe verdiği ortaya çıktı!173 izlenme
Oğuzhan Asiltürk'ün, Adnan Oktar'ın evinde yakalandığı ortaya çıktı!54 izlenme
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na gözaltında bir soruşturma daha!
Bilal Erdoğan’ın arkadaşı Aslıyüksek, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na atandı
Sakallı sarıklı ahlaksız şahıstan yanından geçen kıza iğrenç laflar! "Geçenlere sürtmek lazım. Geçene geçiririz mübarek"
Sağlık Bakanı vakalardan sonra aşı bedellerini de gizledi!