Senato Genel Kurulunda yapılan oylamada, Blinken'ın bakanlığa adaylığı 22'ye karşı 78 oyla kabul edildi. Blinken, geçen haftaki oturumda, Türkiye'yi ABD'nin müttefiki gibi davranmamakla suçlamıştı. Blinken, yeni yönetimin Ankara'ya Rusya'dan satın aldığı S400 hava savunma sistemi nedeniyle daha fazla yaptırım uygulama gerekliliğini yeniden değerlendirmesi gerektiğini belirtmişti.
Savunma Bakanı Lloyd Austin, Hazine Bakanı Janet Yellen ve Ulusal İstihbarat Direktörü Avril Haines'ten sonra Biden'ın kabinesinde Senatodan onay alan dördüncü isim Blinken oldu.
ABD'nin küresel imajını düzeltmesi beklenen 58 yaşındaki Blinken, Obama döneminde hem Beyaz Saray, hem Dışişleri Bakanlığı hem de ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesinde önemli görevlerde bulundu.
Uzun yıllar Biden ile çalışan ve dış politikada 30 yıllık tecrübesi olan Blinken, Obama döneminde 20152017 yıllarında Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevini yürüttü. Yönetimin DEAŞ'a karşı mücadele, Asya ile ilişkileri yeniden dengeleme ve küresel mülteci krizi gibi konularda yürüttüğü diplomaside başı çeken Blinken, eski Başkan Barack Obama'nın Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcılığını görevinde de bulundu. Obama'nın ilk döneminde Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın ulusal güvenlik danışmanı olan Blinken, Senato Dış İlişkiler Komitesinde de 20022008 yılları arasında Biden ile çalıştı.
Blinken, 19942001 yılları arasında eski Başkan Bill Clinton'ın Ulusal Güvenlik Konseyi'nde de yer aldı.
Biden ve Başkan Yardımcılığına seçilen Kamala Harris'e seçim kampanyası döneminde dış politika danışmanlığı yapan Blinken, öncesinde ise "Penn Biden Center for Diplomacy and Global Engagement" adlı düşünce kuruluşunun direktörlüğünü yaptı.
Anıtkabir'de tezahürat yapan AKP'lilere küfretti, gözaltına alındı544 izlenme
Davul zurna eşliğinde, kol kola ikinci dalgaya!100 izlenme
Tarihi gerçek bambaşka çıktı! Erdoğan’ın bahsettiği İnönü fotoğrafının öyküsü…161 izlenme
Kılıçdaroğlu açıkladı: "Bürokrasiden yolsuzluk dosyaları yağıyor"46 izlenme
Çanakkale Gelibolu’daki orman yangını kontrol altına alındı: Yanan alanlar dronla görüntülendi37 izlenme
AKP'li belediyeden Meclis üyelerine 'Noel hediyesi' 45 akıllı telefon ihalesi!546 izlenme
'4 kat fazla' teklifine rağmen Haydarpaşa ve Sirkeci Garı ihalesi verilen Hezarfen Danışmanlığı yakından tanıyalım !339 izlenme
Sokak röportajında etrafını saran AKP'lileri tek başına tuş etti! “Atatürk’ün hatıralarını sattınız”37 izlenme