Suudi Arabistan Ticaret Odaları Başkanı AlAjlan Cumartesi günü twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Türkiye'ye dair, ithalat, yatırım ya da turizm olsun her şeye boykot uygulamak her Suudlu tüccar ya da tüketicinin sorumluluğudur” demişti. Türkiye'den bu açıklamaya cevap niteliğinde herhangi bir resmi açıklama yapılmaması da dikkat çekti.
3.ÜLKELERE KONTROL
Konuya yakın kişiler sorunun masada çözülebilmesi için iki ülke arasındaki ticari heyetlerin görüşme halinde olduğunu ancak Suudi Arabistan gibi krallıkla yönetilen bir ülke söz konusu olduğunda burada çok umutlu olunamadığını belirtiyor. Suudi Arabistan'ın, Türk üreticilerin ülkeye ihracat için 3'üncü ülkeler üzerinden yeni bir rota belirlemesine karşı her ürünün menşeyini kontrol edecek bir kontrol sistemi üzerinde çalıştığı da belirtiliyor.
ÇAĞRI İLE BOYKOT OLMAZ
İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe, iş ile siyaseti karıştırmama taraftarı olduklarını belirtti. Gültepe boykot çağrıları ile ilgili olarak, “Bundan önce pek çok ülkede boykot çağrısı yapıldığını gördük ama çok azı başarılı oldu. Önemli olan halkın ne istediğidir, Türk ürünlerinin kalitesinden vazgeçip geçmeyeceğidir” dedi.
http://www.krttv.com.tr/ekonomi/turkiyeyedairheruruneboykotcagrisindabulundularh49107.html
Ticaret soykırım dinlemedi: Türkiye'nin İsrail'le ticareti beş ayda 2,5 milyar dolara ulaştı38 izlenme
CHP suç duyurusunda bulunuyor241 izlenme
İmamoğlu ve Yavaş'tan bomba açıklama! "Sağlık Bakanlığı’nın rakamları gerçekleri yansıtmıyor"110 izlenme
4 ayda milyonlarca yeni icra dosyası!53 izlenme
Erdoğan’ın imzasıyla “acele” kamulaştırıldı! Bu neyin acelesi?47 izlenme
TMSF'den büyük skandal ! Barış Pınarı Harekâtı Gecesi'nde 'dansöz' oynattılar !162 izlenme
Diyanet’in Atatürk’süz hutbesi meclis gündeminde77 izlenme
Türkiye'ye yatırım çekmek için kurulan TVF'nin yöneticisi, yatırımı Cezayir'e yaptı12 izlenme
'Man Adası belgeleri'ne yasak! Gerelçe: Erdoğan'ın siyasi kariyerini etkileyecek 'itham'
Depremin merkez üssü Elbistan'da 51 yıl sonra CHP kazandı
Bozuk tavukları bakın ne yapıyorlarmış? Satın alırken dikkat edin!
Dilan Polat ve Engin Polat yeniden cezaevine mi girecek? Yeni iddianamede yok yok