İngiliz The Times gazetesi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'Avrupa'da PKK'nın toplantılarına katılıp Türkiye'ye tatil yapmaya gelenlerin gözaltına alınacağına' yönelik sözleriyle ilgili bir haber yaptı.
BBC Türkçe'nin aktardığı The Times gazetesinin haberi, "Hükümet, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rejimine muhalefet ettiklerinden şüphelenilen kişilerin Türk topraklarına ayak basar basmaz gözaltına alınacaklarını söyledi" diye başlıyor.
Ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Ankara'nın Polatlı ilçesindeki konuşması hatırlatılıyor:
"Avrupa'da, Almanya'da öyle terör örgütünün toplantılarına katılıp da ondan sonra gelip Antalya'da, Bodrum'da, Muğla'da tatil yapanlar var ya, onlar için de tedbir aldık şimdi."
"Hadi gelsinler bakalım havalimanlarından içeriye girsinler. Gözaltına alıp yallah, öyle kolay değil. Dışarıda hainlik yapıp, içeride, Türkiye'de keyfini, sefasını sürmek bundan sonra kolay değil…"
Oliver Moody imzalı haberde, "Tehdit, özellikle Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın sosyal medya üzerinden Erdoğan'ı eleştirmemeleri konusunda uyardığı, Türkiye'ye seyahat etmek isteyen Alman ziyaretçilere yönelik gözüküyor" deniliyor.
Konuyla ilgili benzer haberler Alman Der Tagesspiegel ve Bild gazetelerinde yayımlanmıştı. Bunun üzerine Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy 5 Mart'ta yazılı bir açıklama yapmıştı. Açıklamada, Alman basınında çıkan haberler 'asılsız' olarak nitelenerek, İçişleri Bakanı Soylu'nun 'terörle mücadele kapsamında yaptığı açıklamaların bağlamından koparılarak çarpıtıldığı' savunulmuştu. "Türkiye her zaman olduğu üzere Almanya ve diğer tüm ülkelerden gelen turistleri geleneksel Türk misafirperverliği çerçevesinde ağırlamaya devam edecektir" denilmişti.
Almanya Dışişleri Bakanlığı, ocak ayında Türkiye'ye seyahat edecek vatandaşlarına sosyal medya ağlarında yaptıkları paylaşımlarda dikkatli olmaları uyarısında bulunmuştu.
Uyarıda son iki yıldır Alman vatandaşlarının Türkiye'de 'keyfi olarak' gözaltına alındığı vurgulanmıştı.
Alman Dışişleri Bakanlığı'nın seyahat bilgilerinin Türkiye ile ilgili kısmında, "Hükümeti eleştiren bilgilerin yeniden paylaşılması hatta beğenilmesi bile cezai yargılamalara yol açabilir" denilmişti.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/turkiyeturistlereerdoganielestirirseniztutuklanirsinizh120557.html
Seçim bitti ittifak bozuldu: Başkanlar temizlik görevlisi yapıldı383 izlenme
Rüşvet iddialarına İstanbullu muhtarlardan yanıt: "Suç duyurusunda bulunacağız"15 izlenme
Erdoğan’dan seçime saatler kala cami açılışı…32 izlenme
AKP'nin 'ağır abileri'nden peş peşe istifalar!329 izlenme
Öldürülen müzisyenin babasından acı haber: Evlat acısına kalbi dayanmadı30 izlenme
AKP’li başkan yeni makam aracıyla ‘Halka hizmet hakka hizmet’ diyerek poz verdi!45 izlenme
Sedat Peker neden video çekmediğini açıkladı94 izlenme
AKP’li belediyeyi karıştıran olay: - Nerelisin -Rizeliyim -İşte sizler böylesiniz, gerizekalı, aptal378 izlenme