Türkiye, 2324 Ağustos 2025 hafta sonunda 85 yangınla mücadele etti. Orman Genel Müdürlüğü (OGM) verilerine göre, yangınların 36’sı ormanlık alanlarda, 49’u ise orman dışı kırsal alanlarda meydana geldi. Yangınların 49’unun ihmal ve dikkatsizlik, 10’unun kazalar ve 2’sinin kasıtlı olarak çıktığı belirlendi. İstanbul, Denizli, Balıkesir, Elazığ, Muğla, İzmir, Şanlıurfa, Sakarya, Kocaeli ve Amasya gibi illerde görülen yangınlara, OGM ekipleri karadan ve havadan anında müdahale ederek alevlerin yerleşim yerlerine ve geniş ormanlık alanlara sıçramasını engelledi.

OGM ekipleri, yangınlara onlarca arazöz, su tankeri, uçak ve helikopterle müdahale etti. Erken ihbar sistemleri, teknolojik gözetleme kuleleri ve insansız hava araçlarıyla yapılan takipler, yangınların kontrol altına alınmasında kritik rol oynadı. Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, “Yangın sezonunun en yoğun olduğu hafta sonlarından birini yaşadık. Ancak tüm ekiplerimiz tam bir koordinasyon içinde hareket etti. Hem karadan hem havadan anında müdahalemiz sayesinde yangınların büyümesini engelledik” dedi.

Karacabey, vatandaşların yangınlarla mücadeleye destek verdiğini vurgulayarak, “Hiçbir can kaybı yaşanmadan yangınları söndürmüş olmak en büyük tesellimiz. Zarar gören alanlarımız için derhal rehabilitasyon çalışmalarına başlıyoruz” diye konuştu.

Mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıklar ve kurak geçen dönemin yangın riskini artırdığına dikkat çeken Karacabey, önümüzdeki günlerde de yüksek sıcaklıkların devam edeceğini belirterek, “Vatandaşlarımızdan ricamız, en ufak bir kıvılcımın dahi büyük yangınlara sebep olabileceğini unutmamaları ve ormanlarımız konusunda azami dikkat göstermeleridir” uyarısında bulundu.

Yangınların çıkış nedenleri arasında ihmal ve dikkatsizliğin ön planda olması, uzmanlar tarafından vatandaşların bilinçlendirilmesi gerektiği yönünde değerlendiriliyor. OGM, yangın riskinin devam ettiği bu dönemde vatandaşların ateş yakmaktan kaçınmaları ve şüpheli durumları 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmeleri gerektiğini vurguladı.
Gerçek Gündem
Kaynak: İHA
Yenidoğan Çetesi davasında yeni gelişme: Başsavcılık itiraz etti, tutuksuz yargılanan 3 isim için düğmeye basıldı!32 izlenme
İmamoğlu operasyonlarında 24 saat detayı: 'Erdoğan bekleseydi hiç yapamayacaktı'32 izlenme
Disney tarafından iptal edilen Atatürk dizisinin yayınlanacağı kanal belli oldu47 izlenme
İBB'deki 'casus' Ukrayna ve Polonya'dan çıktı! Necati Özkan anlattı17 izlenme
Genç seçmen anketinde çarpıcı sonuçlar!32 izlenme
30 Ağustos “Zafer Konvoyu” ile kutlanacak121 izlenme
Saraçhane eylemlerinde tutuklanan gençlerden 30 Mayıs çağrısı!25 izlenme
"İzin kullanmadım” demişti: Gökçek 647 gün izi yapmış101 izlenme
Muharrem İnce’nin merakla beklenen basın toplantısı
Binali Yıldırım kabullendi "Kaybedilmiş seçimi kazanmak için uğraşacak değilim"
Sendika uzmanı Aksu, Erzincan'da felaketi anlattı: "Buranın çökeceği daha önceden de söylenmişti. Mevcut yasalar burada teferruat düzeyinde kalıyor. Bunlar da siyasi görüşmelerle aşılıyor"
Ayakkabıcı da Mısır’a gidiyor: 5 yılda maliyetler 10 kat, fiyatlar 5 kat arttı