Yüksek Askeri Şura kararı ile 30 Ağustos 2023 tarihinden geçerli olmak üzere 32 general ve amiral bir üst rütbeye, 63 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi.
Resmi Gazete’de yayımlanan kararlara göre Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda 119 general, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda 30 amiral ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda 38 general yeni göreve atandı.
İNGİLTERE’DEN ANKARA’YA DÖNECEK
YAŞ kararları sonrası Deniz Kurmay Albay Gökçen Fırat'ın, tuğamiral rütbesine yükselmesiyle Türk Silahlı Kuvvetleri tarihinde bir ilk gerçekleşti.
İlk kez 1996 yılında kadın subayların mezun olduğu Türk Silahlı Kuvvetleri'nde ilk kez bir kadın amiral ataması yapıldı.
Tuğamiralliğe terfi eden ilk kadın subay olan Gökçen Fırat, İngiltere’deki Mc Northwood Deniz Harekat Daire Başkanlığı görevinden Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Savunma Planlama ve Proje Yönetimi Başkanlığı görevine atandı.
GÖKÇEN FIRAT KİMDİR?
1977 doğumlu Gökçen Fırat, teğmen rütbesiyle 1998 yılında Deniz Harp Okulu’ndan mezun oldu. 19982017 yılları arasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın çeşitli birliklerinde görev yapan Fırat, 20032005 yıllarında Deniz Harp Okulu öğrencilerinin donanma görevlerine hazırlandığı eğitim gemilerinden, TCG Eğitim Bot2’de Türkiye’nin ilk kadın gemi komutanı olarak görev aldı.
Fırat, 20172021 yılları arasında da Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı Karargahı’nda görev yaptı. 20212022 yılları arasında Norveç’teki SACT Müşterek Harp Merkezi’nde görev yapan Fırat, 2022 yılında ise İngiltere’deki Mc Northwood Deniz Komutanlığı’nda görevlendirildi.
Sözcü
CHP adaylarını belirledi: İşte Adana, Antalya, Eskişehir, Hatay, İstanbul ve Aydın adayları...52 izlenme
Kuzey Irak’tan acı haber! Bir asker şehit iki asker yaralı28 izlenme
Sakarya Valisi'nin abisi tarikatçıdan skandal sözler ! 'Açıl kızım. Gelen öpsün, giden...!'716 izlenme
Erdoğan'ın 'Hiç alakam yok' dediği SADAT: '15 Temmuz'dan sonra ne istediysek oldu!'41 izlenme
Antalya’da COP31 hazırlığı: Tarım alanları otopark yapılıyor11 izlenme
Bakanlığın ödeme kararı tedarikçileri böldü, ameliyatlar tehlikeye girdi!36 izlenme
Sefalet Yüzyılı! Yozgat’ta ramazan öncesi ‘ucuz et’ kuyruğu44 izlenme
Narin üç gündür kayıp: 10 bine yakın araç arandı36 izlenme