Milli Gazete'nin haberine göre, özellikle enerji maliyetleri son zamanlarda zirve yaparak işletmeleri olumsuz etkiledi. Asgari ücretin yükselmesiyle birlikte personel giderleri de önemli ölçüde arttı. Bunun yanı sıra doların yükselişi de işletmeler üzerinde negatif bir etki yaratıyor.
Doların yükselmesiyle birlikte işletmelerde kullanılan her ürüne doğrudan zam gelmesi kaçınılmaz hale geliyor. Türkiye genelinde iflas eden firmaların sayısında artış yaşanıyor. Son olarak Ege Bölgesi'nde faaliyet gösteren iki büyük şirket konkordato ilan etti.
İzmir merkezli Assos Yemek Gıda AŞ ve Ege Sofra Kurumsal Hizmetler şirketi, yaşadıkları mali sıkıntıları aşamayınca konkordato başvurusunda bulundu. Bu şirketler, Ege Bölgesi'nde binlerce kişiye günlük yemek hizmeti sunuyor. Mahkeme, şirketlere 2 aylık ek süre vererek faaliyetlerinin denetimini sağlamak amacıyla geçici konkordato komiseri atadı.
Başvuruda, söz konusu şirketlerin konkordato kapsamına alınmasıyla mali darboğazın aşılabilmesinin mümkün olabileceği belirtildi. Bahsi geçen şirketlerin mali sıkıntıları aşmak için yoğun çaba sarf ettikleri ifade ediliyor.
Yeniçağ
Meclis tarihi zamlar için olağanüstü toplandı: CHP'nin önergesi reddedildi, AKP ve MHP 'tatile devam' dedi26 izlenme
Güneydoğulu iş insanları: 'DEM yüzde 3-4 alır, gerisi İmamoğlu'na...'24 izlenme
Elazığ için o vekil yalvardı ama AKP’liler bakın ne yaptı?123 izlenme
Güllü'nün ölümünde dikkat çeken ayrıntı! Kızı Tuğyan Ülkem Gülter cezaevinden ilk kez konuştu, ortalık karıştı13 izlenme
Erdoğan’dan Ekrem İmamoğlu talimatı!1504 izlenme
CHP'li vekil uyardı! Tarımda tehlike çanları çalıyor!103 izlenme
İmamoğlu: "İki şeyle işimiz olmaz"35 izlenme
Cumhuriyetin 100. yılında duygulandıran reklam: “Bu kalp attıkça, ayrılmayız Cumhuriyet’in yolundan”41 izlenme
Sedat Peker'in iddialarının odağındaki ismin eski mesleği şoke etti!
Meclis'in 183 arabası için 224 milyon lira kasko ödeniyor! Sizce asgari ücret ne kadar olacak?
Kartalkaya mağdurları o anları anlattı: "Banyoda ölümü bekledik"
Emekliler yılı bitti, indirimli ulaşım tarih oldu!