Hindistan'ın çok okunan finans gazetelerinden Mint, Türkiye’deki ekonomik krizi ve krizin Hint turistlere etkileri üzerine kapsamlı bir haber yayınladı.
Yakın zamanda İstanbul’a gelen Rupal Shukla isimli kadının yorumları yer aldı. Türkiye’nin bir "alışveriş cenneti" olduğunu söyleyen Shukla, "800 Rupi’ye deri ayakkabı aldım. Bu ayakkabıyı burada almak istesem 20002500 Rupi ödemem gerekecekti" ifadelerini kullandı.
Türk Lirası’nın 1.5 yıl önce çok daha değerli olduğunun vurgulandığı haberde, Shukla’nın "Türk Lirası’na göre hesaplanan ürünleri çok daha ucuza almayı başardım" sözleri öne çıkarıldı.
Fakat haberde, Türkiye’ye paket turlarla gelmek isteyenlerin çok da avantajlı bir şekilde ülkeye gelemeyeceği çünkü bu tur paketlerinin genelde dolar üzerinden hesaplandığı kaydedildi. Bazı acenteler, "Biz Türkiye pazarı için euro ve dolar üzerinden anlaşma yapıyoruz dolayısıyla fiyatlarda bir düşüş yok" açıklamasını yaptı.
Gazeteye konuşan Shukla da TL üzerinden hesaplama yapan oteller haricindeki otellerin fiyatında büyük bir değişiklik olmadığının altını çizdi. Öte yandan İstanbul – Mumbai ya da İstanbul – Delhi uçuşlarının da neredeyse 2019 seviyesinde olduğu kaydedildi.
https://www.cumhuriyet.com.tr/dunya/turkiyehindistanbasinindaburasiadetaalisveriscenneti1894233
Hatay Havalimanı için 10 yıl önce hazırlanan rapor: 'Yağışta sel basar, depremde pist çöker'51 izlenme
Milyonları yarıştırıp milyarlar kazandılar40 izlenme
Bu nasıl eğitimci? 6 yaşındaki öğrenciyi beton zemine fırlattı, görevden alınan müdür yardımcısı altı günde işine iade edildi!47 izlenme
YSS ve Osmangazi köprülerine fazladan mı zam yapıldı?150 izlenme
Gıda fiyatları dünyada 26 ayın en düşük seviyesine indi, Türkiye’de 34 aydır artıyor34 izlenme
Yeni rektörün ilk icraatı: Atanır atanmaz Atatürk portresini küçülttü36 izlenme
Denizli'de Atatürk büstünü söküp kendisini polise ihbar eden kişi tutuklandı!92 izlenme
ABD'nin saldırısına İran'dan misilleme: Tel Aviv'de siren sesleri27 izlenme
TBMM'de 'şeriat uyumlu' finans önerisi!
Türkiye'de doğum oranları 5.3 olan Suriyeliler, kadın doğum polikliniğini adeta dolup taşırdı
Eskişehir'de "Sefalet ücretine teslim olmayacağız" yazılı pankartla yürüyen gruba AKP standından saldırı!
Garantili müteahhitlere 16 milyar dolar gitti