Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün, corona virüsünden her gün yüzlerce kişinin öldüğü İtalya ve İspanya’ya yardım yapılacağını açıklamıştı.
Bugün Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Avrupa’da corona virüsünden en çok etkilenen İtalya ve İspanya’ya yardım malzemesi gönderileceğini duyurdu.
Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, MSB’ye ait fabrika ve dikimevlerinde yerli ve milli imkânlarla üretilen; çeşitli tipte maske, tulum ve antibakteriyel sıvıdan oluşan sağlık malzemeleri, COVID19 ile mücadele kapsamında İtalya ve İspanya’ya TSK’ya ait uçak ile gönderilecek.” dendi.
Yardım malzemelerini iki ülkeye ulaştıracak olan uçak, Etimesgut Askeri Havaalanı’ndan saat 09.00 sıralarında havalandı.
Türk Tabipleri Birliği, sağlık çalışanlarının corona virüsünden korunmalarını sağlayacak ekipman ve tıbbi malzemenin yeterli düzeyde olmadığını belirterek, eksikliklerin tamamlanmasını istemişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ”Sağlık çalışanlarının malzeme sıkıntısı yok.” demişti.

(FOTO: MSB)
TÜRKİYE CUMHURİYETİ YERİNE CUMHURBAŞKANLIĞI FORSU
Bu arada yardım kolilerinin üstünde Mevlana’nın “Ümitsizliğin ardında nice ümitler var… Karanlığın ardında nice güneşler var…” sözleriyle, her iki ülkeye mesaj gönderilirken, kolilerde Türkiye Cumhuriyeti değil, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı yazdığı görüldü.

(FOTO: MSB)
Benzine zam geliyor48 izlenme
Dünya gözünü İsrail'e çevirmişken Ukrayna'da yaşananlar52 izlenme
İYİ Partili Turhan Çömez’den Fahrettin Koca'ya özel hastane sorusu! “Fahrettin Koca bakan olduktan sonra özel hastanelerde yapılan ameliyat sayısı patlamış. Neden acaba?”51 izlenme
TRT, oda kokusu, yüzük, kupa bardak satarak milyonlarca lira kazandı!49 izlenme
Eski Ankara Emniyet Müdürü, 15 Temmuz'da 'kaybolan silahları' anlattı50 izlenme
Seçimden önce AKP’de olan belediyeden Ensar Vakfı yöneticisine milyonluk ihaleler!45 izlenme
Trabzon-Rize çöp tesisinde çalışan 170 işçi, 2 aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle iş bıraktı24 izlenme
İmamoğlu'ndan 'terör soruşturmasına' sert tepki: "Gök kubbeyi başınıza yıkarız"47 izlenme
'Arap Yarımadası olsa milli yas ilan edilirdi, bizde olduğu için Saray'da kutlama var'
Bakan Koca açıkladı: Türkiye'de toplam can kaybı 4.792'ye, vaka sayısı ise 176.677'ye yükseldi!
Caninin planı deşifre oldu: Katliam planı nasıl durduruldu?
AKP döneminde alındı ve kullanılamadı! İstanbul’un 65 milyon euroluk metrobüs çöplüğü!