Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamayla "Türkiye'deki Amerikan askeri üssü vuruldu" iddiaları tamamen yalanlandı. Ayrıca açıklamada "Türkiye'de herhangi bir ülkeye ait askeri üs bulunmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.
DMM'nin açıklamasısını tamamı ise şu şekilde:
“Türkiye’de herhangi bir ülkeye ait askeri üs bulunmamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin hava, kara ve deniz sahası ile askeri tesisleri tamamen kendi egemenliği ve kontrolü altındadır. Ülkemize yönelik herhangi bir saldırı söz konusu olmadığı gibi Türkiye’yi bölgesel çatışmaların tarafıymış gibi göstermeye yönelik paylaşımlar açık bir dezenformasyon girişimidir.”
"TARAF DEĞİLİZ"
DMM yaptığı diğer bir açıklamada "Türkiye Cumhuriyeti, tarafı olmadığı herhangi bir çatışma veya savaşta; taraflar lehine olacak şekilde hava sahası dâhil olmak üzere hava, kara ve deniz unsurlarının hiçbirini operasyonel amaçlarla kullandırmaz. Bu husus, ülkemizin temel dış politika ve güvenlik prensipleri arasında yer almaktadır." ifadeleri kullanıldı.
Sözcü
AKP'li Osman Gökçek'in yeni villası 600 milyon değerinde! Osman Bey’in kalesine çamdan duvar örüldü33 izlenme
Ziraat Bankası nasıl çökertildi?1107 izlenme
Yasalar böyle kabul ediliyor: AKP'li vekiller önce imza attı, sonra teklifin içeriğini sordu!81 izlenme
Erdoğan'ın tahtı yıkılmanın eşiğinde! CHP'den ezici üstünlük! İşte Saray'ı panikletecek bomba anket!26 izlenme
Beyza Doğan’ın katili Selim Tekin öldü!73 izlenme
Bakanlıktan İBB'nin 'Mobil Halk Ekmek' büfelerine engel!84 izlenme
'Türkiye'de gerçek enflasyon yüzde 39,2'113 izlenme
Cumhuriyet tarihinin en acı rekoru! 2 milyon 500 bin hane yardımla yaşıyor68 izlenme
Türkiye genelinde yapılan koronavirüs anketinde çarpıcı sonuçlar!
Vurgunda yeni gelişme: İsim verdi, 'Seçil Erzan'ın dolandırdığı ünlülerden biri parasını geri alabilir'
Adana’da başhekim ve yardımcılarına AKP’de mülakat iddiası!
Seçil Erzan’ın teyzesinin oğluyla yazışmaları ortaya çıktı: "Paramla rezil oldum"