Türkiye Barolar Birliği (TBB), TSK’dan ihraç edilen teğmenlerle ilgili yazılı açıklama yaptı. TBB'nin açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:
* "30 Ağustos Zafer Bayramı'nda yapılan Kara Harp Okulu mezuniyet töreninin sona ermesinin ardından, gelenekselleşmiş subay yeminini eden ve 'Mustafa Kemal’in askerleriyiz' diyen teğmenler ile disiplin amirlerine, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ayırma cezası verilmesi hukuka aykırıdır ve kamuoyu vicdanında yok hükmündedir.
* TSK’nın itibarının zedelenmesine neden oldukları ileri sürülen subayların, resmî tören sonlandıktan ve devlet protokolü törenden ayrıldıktan sonra, henüz bir yıl öncesine kadar resmî törenin parçası olan subaylık yeminini etmeleri, iddia edildiği gibi TSK’nın itibarını da zedelememiş; bilakis subayların Cumhuriyet’e, Atatürk’e bağlılıklarını, devletin ve milletin bölünmez bütünlüğüne sadakatlerini göstererek TSK’ya duyulan güveni artırmıştır.
* Verilen hukuka ve vicdana aykırı cezaların idari yargı organları tarafından ortadan kaldırılacağından kuşku duymamakla birlikte, daha fazla gecikme yaşanması hâlinde kamuoyu vicdanında açılan derin yaranın telafisinin olmayacağı açıktır. Bu sebeple disiplin cezasının yürütmesinin de durdurulması gerekmektedir.
* Ulusumuzun kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’e vefanın cezalandırılmasına yönelik bu tavrı kabul etmediğimizi ve hukuki süreci sonuna kadar tereddütsüz bir şekilde takip edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız."
Nefes
CHP’li vekil tabloyu paylaştı! 418 milyar dolar nasıl bulundu?36 izlenme
Prof. Dr. İlber Ortaylı: Fesli böyle yazıyordu, tamamen cahil!122 izlenme
Ünlü iş adamından dikkat çeken ekonomik kriz çıkışı “Bu zamana kadar görüp görebileceğimiz bana göre en büyük krizi yaşıyoruz. Bundan daha büyük kriz görmedik”112 izlenme
Hidayet Türkoğlu’na İzmir Marşı tepkisi!1563 izlenme
Depremde evleri yıkılan Hataylı depremzede ailenin şimdi de konteyner yuvası alevlere teslim oldu18 izlenme
Fotokopi peşkeşine iptal!72 izlenme
AKP'li Müezzinoğlu "Vicdanım rahat" demişti: Hastanesi SGK'dan vurgun yapmış25 izlenme
İBB'den üniversite öğrencilerine 6 bin TL! Başvurular başladı36 izlenme