İçişleri Bakanlığı, geçen hafta müzik yayın saatlerini yeniden belirlendi. Corona virüsü salgını sürecinde saat 24.00'te sona erecek şekilde belirlenen müzik yayın saati gece 01.00'e kadar uzatıldı. Yeni genelge başta müzik ve eğlence sektörü olmak üzere tepki gördü. Türkiye Barolar Birliği genelgenin ipali için Danıştay’da dava açtıklarını duyurdu:
– Türkiye Barolar Birliği, İçişleri Bakanlığı tarafından 10.05.2022 tarihinde valiliklere gönderildiği duyurulan ve “müzik yayın yasağını saat 01.00 olarak belirleyen” genelgenin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemi ile Danıştay'a dava açmıştır.
AMAÇ YÖNÜNDEN HUKUKA AYKIRI
– Bilindiği üzere, müzik yayını saatlerine sınırlama uygulaması, corona virüsü tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından farklı tarihlerde getirilmiştir. Dava konusu genelgenin yayımı tarihinde, corona virüsü tedbirlerinin uygulanması durumu ortadan kalktığından, varlık amacında “halk sağlığının korunması” ve “kamu yararı” gibi nesnel ölçütler bulunmayan Genelge'nin amaç yönünden hukuka aykırı olduğunun kabulü gerekmektedir.
– Öte yandan ilgili yasal düzenlemeler çerçevesinde, müzik saatlerinin belirlenmesi konusunda yetkili kurum, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olup, davalı Bakanlığın konuya ilişkin herhangi bir sorumluluğu, görev ve yetkisi bulunmamaktadır.
– İptali istenen genelge yürürlükte kaldığı sürece, kamu yararı ile bireylere anayasal hak olarak verilen bilim ve sanat hürriyeti, sanatın ve sanatçının korunması ilkesi zedelenecektir. Kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunarız.
Sözcü
50 yıllık eczacıya ‘yobaz dedin’ cezası!146 izlenme
Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a 5 kuruşluk dava30 izlenme
Ve Demirören'le Türkiye'de kumar artık serbest!81 izlenme
Yılmaz Özdil'in Erdoğan yorumu, salonu kahkaha krizine soktu !8831 izlenme
Hayat kısa Saray harcıyor: Erdoğan'dan müteahhitlere günlük 352 milyon TL!35 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 24.002 yeni vaka tespit edilirken, 201 kişi hayatını kaybetti, 25.341 kişi sağlığına kavuştu!36 izlenme
İBB’den ‘dolandırıcılık’ uyarısı!197 izlenme
KKTC’de skandal 10 Kasım kararı!120 izlenme
TRT’nin ‘Fatih’ dizisi ihalesi Atatürk’e ‘Olmasaydı da olurduk’ diyen kişiye verildi
Devletin borç stoku 1.5 trilyon lirayı aşacak!
Erdoğan ABD basınına konuştu: "Sinan Oğan'ın isteklerine boyun eğmeyeceğim"
Birleşmiş Milletler’den Türkiye’ye ‘İstanbul Sözleşmesi’ çağrısı