CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit eden organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’ya MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli destek çıkmış, ancak Alpaslan Türkeş’in eşi Seval Türkeş, Kılıçdaroğlu’nu arayarak MHP’nin geldiği pozisyon nedeniyle rahatsız olduğunu söylediğini aktarmıştı.
MHP’nin tavrına yönelik bir tepki de Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı, Alparslan Türkeş’in Danışmanı ve CHP Üyesi Alaattin Aldemir'den geldi.
“İLLEGAL YAPILANMALAR İLE POZ VERMESİ DERİNDEN YARALADI”
Alpaslan Türkeş’in yanında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı ve Türk Dünyası Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan, MHP’nin Türkiye genelinde örgütlenmesine katkılar sağlayan, 2018’den itibaren CHP üyeliği yapan Alaattin Aldemir, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ebedi liderimiz, büyük Türk milliyetçisi ve devrimcisi Mustafa Kemal Atatürk’ün siyasi makamında oturan ve o’nu temsil eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan artarak devam eden çirkin saldırılar üzerine görüşlerimizi açıklamamız zaruret halini almıştır” diye başladığı açıklamasında, “Hareketin (MHP) illegal yapılanmalar ile yakın temaslar içerisinde poz vermesi her vicdan sahibi vatanseveri üzdüğü gibi bizi de derinden yaralamıştır” ifadelerine yer verdi.
“KISA VADELİ VE UCUZ BİR POLİTİKA”
Ülkü Ocakları Genel Başkanı olduğu 19921996 yılları arasında en çok tekrarlanan telkinlerden birinin ‘Ülkücüden mafya, mafyadan ülkücü olmaz’ olduğunu ifade eden Aldemir, şunları söyledi;
“Geldiğimiz noktada görülmektedir ki bu düstur, ilkesel bir tavır olmaktan çıkmış ve kısa vadeli ucuz politika üretmek için adeta bir araç olarak kullanılmak istenmektedir. Bir siyasi parti genel başkanının tehdit edilmesi ve bu duruma seyirci kalınmaması, yalnızca tehdit edenin ve edilenin bir sorunu değil, demokratik laik sosyal hukuk devleti olduğu söylenen ülkemizde, bir vatandaş olarak yaşayan herkesin ortak meselesi olmalıdır.”
“DAVA ARKADAŞIM ATATÜRK’TÜR, İNÖNÜ’DÜR, TÜRKEŞ’TİR…”
Aldemir, “Ülkücü hareket saflarında en değerli yıllarını geçirmiş ve en alt kademesinden en üst kadamesine kadar görev yapmış bir vatansever olarak benim dava arkadaşım Enver Paşa’dır, Mustafa Kemal Atatürk’tür, İsmet İnönü’dür, Alpaslan Türkeş’tir, Aziz Sancar’dır, Uğur Şahin’dir, Özlem Türeci’dir, bir başkası değil” diye konuştu.
http://www.krttv.com.tr/gundem/turkesindanismanindanmhpyecoksertcakicih54839.html
Özgür Özel iktidar vaatlerini açıkladı: "Yoksulluğu yönetmeye değil yok etmeye geliyoruz"22 izlenme
AKP'de bir istifa daha! İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı istifa etti!77 izlenme
İlber Ortaylı iktidarın uygulamasına isyan etti "Büyük bir rezalet. Türkiye yabancılara mesken satacak konumda değil"32 izlenme
180 limanın satıldığı ortaya çıktı! İşte tam listesi63 izlenme
Ekonomi alanındaki “torba teklif” kabul edildi! Kefen parası Hazine’ye!155 izlenme
Koronavirüs nedeniyle Türkiye'ye getirilen Gülüşken ailesine, İsveç devleti 'Sınır Dışı' talebiyle dava açtı!691 izlenme
Kurbanlık koyunu ararken kaybolup yaşamını yitiren Onur'un dedesi iddiaları yalanladı: "Sinek ısırığı dahi yok"160 izlenme
Almanya'da anket: Almanların 3'te 2'si Erdoğan'ın ziyaretini istemiyor!111 izlenme
Yasak Aşk Cinayetinden Yeni Detaylar! 'Hiçbir fikrim yok' dedi, sorguda her şeyi itiraf etti
Sedat Peker'in 'bilgi kaynağı'nı açıklamıştı, Peker o ismi doğruladı
Türkiye'nin dört bir yanında katliam devam ediyor: Çuval içinde köpek cesetleri bulundu!
“Kan ağlıyoruz” diyen çiftçiler dert yandı: "Böyle devam ederse çiftçi kalmayacak"