İsveç’in NATO’ya üye olması için dün yoğun bir şekilde yürütülen görüşmelerin ardından üst düzey bir Türk yetkili Reuters’a açıklamalarda bulundu.
İsmi açıklanmayan Türk yetkili, “İsveç’e NATO için yeşil ışık yakılmasının ardından AB reform grubunun canlandırılması planlanıyor. AB’den vize muafiyeti gibi alanlarda somut ilerleme ve üyelik müzakerelerinde yarım kalan fasılların sonuçlanmasını istiyoruz” dedi.
ABD ile ilgili ilişkilerde de Türk yetkili, “ABD ile de olabildiğince makul bir ilişki gelişecek, konuların belki hepsi çözülemeyecek ama birkaçının çok hızlı sonuçlanmasını istiyor ve bekliyoruz. Rusya ile ilişkilerin zora gireceği, bozulacağı gibi bir çıkarım asla olmamalı” yorumunu yaptı.
Türk yetkili, son dönemde yaşanan ekonomik kriz ile ilgili olarak da, “”Türkiye ekonomide bazı konularda sıkıntılar çekiyor, Batı’nın Türkiye’nin kaynak ihtiyacında yanında olması gerekiyor” ifadesini kullandı.
Sözcü
Bilim Kurulu Üyesi Özlü kırılma noktasını açıkladı: Bayram ve tatil hareketliliği67 izlenme
İlber Ortaylı Suriyelilerle ilgili en büyük tehlikeyi açıkladı36 izlenme
Ebru önlemini aldı! Eğer konuşurlarsa...593 izlenme
Boğaziçi kayyımı, dün görevine iade edilen Prof. Dr. Cem Say’ı bugün görevden aldı24 izlenme
Yurdum gerizekâlısı idam istiyorum derken kendini astı ! Hangi parti mensubu olduğunu biliyorsunuz siz :-)2773 izlenme
Pakistan Afganları ülkesine gönderiyor33 izlenme
Oyların yeniden sayıldığı Gaziosmanpaşa'da gerilim44 izlenme
İsmail Saymaz'dan binlerce beğeni alan ‘Mustafa Ceceli’ paylaşımı41 izlenme