Türk Şeker'in 2018'de en değerli fabrikaları satıldı. Üç yıl sonra da iflas noktasına geldi. 2023'e kadar özelleştirme kapsamında olan Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş'nin (Türk Şeker) birikmiş zararı 4,6 milyar TL'ye ulaştı.

Öz kaynaklar da azaldı ve 2020 yılı sonu itibarıyla öz kaynak miktarı, eksi 1,1 milyar TL oldu. Sayıştay, “Normal şartlarda, bu şekildeki bir şirketin ticari hayatta faaliyetine devam edebilmesi mümkün değil” dedi.

2018'de büyük tepkilere rağmen kıymetli arazilere sahip Bor, Çorum, Kırşehir, Erzincan, Erzurum, Turhal, Afyon, Alpullu, Elbistan, Muş, Yozgat, Ilgın ve Burdur şeker fabrikaları satılmıştı.

KÜTAHYA UYARISI
Sayıştay tarafından TBMM'ye sunulan raporda, şeker fabrikalarının 2018'de 1 milyar 354 milyon, 2019'da 969 milyon, 2020'de ise 970 milyon TL zarar ettiği açıklandı. Şeker fabrikaları 2020 yılında bankalar ve Özelleştirme Fonundan, 6,4 milyar TL de ticari kredi kullandı. 4,8 milyar TL kredi anapara geri ödemesi yaptı. 2020 yılı sonunda borç tutarı 4.6 milyar TL'ye ulaştı.

Türk Şeker'e ait Kütahya Şeker Fabrikası'nda bulunan 420 milyar TL kayıtlı değeri olan hisse de, Özelleştirme Yüksek Kurulu'na devredildi. Sayıştay “Tescil işleminin iptali konusunda yürümekte olan yargı süreci takip edilmeli” dedi. Halen Türk Şeker'in elinde 15 şeker, 1 alkol 1 şeker enstitüsü bulunuyor.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/turksekerisattilariflasasuruklediler6847586/
‘Halk yoksulluk, işsizlik ve umutsuzluğa mahkum’111 izlenme
Atatürk'e hakaret eden Engin Ardıç için suç duyurusu!366 izlenme
İBB'nin yardımları Sayıştay'a takıldı: Mevzuata aykırı40 izlenme
Muharrem İnce'ye apolet soruşturması!187 izlenme
Sandık usulsüzlüğüne itiraz eden CHP’li vekil darp edildi37 izlenme
Turistik bölgelerde yer alan 8 hazine arsası satılacak!46 izlenme
Şehit babası böyle isyan etti 'Afrin'e kendi gidene kadar Bilal Erdoğan'ı yollayaydı !'498 izlenme
Yeni stat ihalesini, tanıdık ismin şirketi aldı!38 izlenme
AKP'de 500 bin liralık rüşvet krizi! 'Alınan jipe kimin bindiğini de açıkla'
Bakan Koca açıkladı: 25.304 yeni vaka tespit edildi, 28.852 kişi sağlığına kavuşurken, 200 kişi hayatını kaybetti!
Yerlikaya’dan “Ayhan Bora Kaplan” açıklaması
Burdur'da diyaliz sonrası fenalaşmışlardı: 14 kişi entübe edildi