Merkez Bankası, Nisan ayı Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizini yüzde 24 seviyesinde sabit tuttu. Açıklamada sıkı para politikasının enflasyonda önemli iyileşme sağlanana kadar süreceği belirtildi ancak 'ihtiyaç duyulması halinde ek sıkılaştırma yapılabilir' ifadesi metinden çıkarıldı.
TD Securites Stratejisti Cristian Maggio tarafından hazırlanan notta "ihtiyaç duyulması halinde ilave parasal sıkılaştırma yapılabilir" ifadesinin TCMB karar metninden çıkarılmasının güvercin bir sinyal olduğu ve piyasalar tarafından negatif karşılandığı belirtildi.
Maggio şu bilgileri paylaştı: "USD/TL’de son haftalardaki yukarı yönlü baskı göz önüne alındığında metinden çıkarılan ifade TCMB’nin kayıtsızlığını ve naifliğini gösteriyor. Lira konusunda negatif görüşümüzü koruyoruz. USD/TL’nin ikinci çeyrek sonunda 7,90’a, 3. çeyrek sonunda 8,90’a çıkacağını öngörüyoruz. Önümüzdeki aylarda faiz artış baskısının oluşmasını ve ağırlıklı ortalama fonlama faizinin %30 civarına yükselmesini bekliyoruz"
https://halktv.com.tr/ekonomi/turklirasiicinkorkutansenaryodolar890acikabilir391847h
Diyanet yayınında skandal ifadeler: 9 yaşındaki kız çocukları evlendirilebilirmiş!66 izlenme
Türkiye'nin olası bir Suriye operasyonuna rest çeken Rusya'ya Erdoğan'ın tepkisi: Bir gece ansızın gelebiliriz!32 izlenme
Büşra hemşireyi tehdit eden zanlı adli kontrolle serbest bırakıldı!62 izlenme
Dilan Polat ve Sıla Doğu’nun ‘usulsüz işlem’ gerekçesiyle hapis cezaları varmış!31 izlenme
Sinan Ateş cinayetinde skandal gelişme: Hastaneye kaldırılan tutuklu isme "konuşmama vaadi"34 izlenme
Emekli maaşını hesabında gören şoke oldu! Noyan Doğan yanlış hesaplamaları tek tek anlattı11 izlenme
İstanbul Finans Merkezi Erdoğan'ın gözde projesiydi, şantiye koğuşlarındaki işçiler ayaklandı48 izlenme
Türk ve dünya markalarına üretim yapan tekstil devi iflasın eşiğinde16 izlenme