Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde başlayıp Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesine kadar yayılan orman yangınına müdahale eden orman işçisi Kader Dereli, yangın sırasında ağır şekilde yaralandı. Denizli'den bölgeye destek amacıyla gelen Dereli, Sarıcaova köyü yakınlarında alevlerin ortasında kaldı.

Yüzü, elleri ve bacaklarında ikinci ve üçüncü derece yanıklar tespit edilen Dereli, hızla Eskişehir Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Tedavisine burada başlanan orman işçisi, geçirdiği ameliyatın ardından enfeksiyon riskine karşı yanık ünitesinde gözetim altına alındı. Yetkililer, Dereli'nin hayati tehlikesinin bulunmadığını açıkladı.

Yangınla mücadelede gösterdiği kahramanca çaba ile takdir toplayan Dereli’nin sağlık durumu yakından izleniyor. Ailesi ise günlerdir hastanede onun başından ayrılmıyor. Kader Dereli’nin eşi Asiye Dereli, hastanede eşine destek olurken, sosyal medya hesabından eşinin son halini gösteren bir fotoğraf paylaştı. Fotoğrafta yüzü, elleri ve bacakları sargılarla kaplı olan Dereli’nin durumu yürek burktu.

Orman Genel Müdürlüğü ve sağlık ekipleri, benzeri durumların yaşanmaması adına hem müdahale hem de koruyucu ekipmanlar konusunda gerekli değerlendirmeleri sürdürüyor. Yangın bölgesinde soğutma çalışmaları ise devam ediyor.

Gerçek Gündem
EBRD, Türkiye için büyüme tahminini 4,5'e yükselttiğini açıkladı.30 izlenme
Osmangazi Köprüsü’nde tek geçişin maliyeti 500 TL’yi aşabilir!74 izlenme
Bu haberden utanacak kimse var mı? Askıda ekmek askıda yemekten sonra şimdi de askıda kırtasiye20 izlenme
Yeni Anayasa için çalışanlara bak ! Uyuma Türkiye Cumhuriyetine sahip çık !1120 izlenme
AKP'li Trabzon belediyesi 'vatandaş manzara izlesin' diye milyon liralık köprü yapmış !3367 izlenme
Fakir fukaranın parasını yurt dışı seyahatlerde harcadılar23 izlenme
Andımız için büyük çağrı!110 izlenme
Kumpas mağduru albay terfi etti tuğamiral oldu136 izlenme
Türkiye gittikçe kuyruklara alışıyor! Yozgat’ta vatandaşlar ucuz et alabilmek için Et ve Süt Kurumu mağazası önünde kuyruk oluşturdu!
CHP'li Engin Altay belgeyi paylaştı: Erdoğan'a olan 'AŞK'la bağlılığının karşılığını arazi olarak alıyor
AB ülkelerine en çok iltica başvurusu yapan ülkelerin sıralamasında, Türkiye’nin yerinin yıllar içindeki değişimi
AKPli siyasetçi AKP’nin oylarının düşmesinin nedenlerini açıkladı: Geçen yıl patates, soğan ve poşet karşımıza çıktı