Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) bugün yayınladığı son verilere göre ülkede işsizlik azalıyor.
Resmi verilere göre, işsiz sayısı 2020 Kasım döneminde geçen yılın aynı ayına göre 303 bin kişi gerileyerek 4 milyon 5 bin kişi oldu. Ancak TÜİK, iş bulma umudunu yitirenleri ve iş aramayanları işsiz saymıyor. Bu kişiler de eklendiğinde gerçek işsiz sayısı 8 milyon 837 bine ulaşıyor.
TÜİK'in tablolarına bakıldığında son bir yılda iş bulma umudunu yitirenlerdeki artış dikkat çekiyor.
Verilere göre son bir yılda iş bulma umudunu yitirenlerin sayısı yüzde 134 artış gösterdi.
Kasım 2019 döneminde iş bulma umudu olmayanların sayısı 715 bindi. Bir yılda bu sayı 959 bin kişi artarak 1 milyon 674 bine çıktı. Böylece Türkiye tarihinde ilk kez iş bulma umudunu yitirenlerin sayısı 1.6 milyon kişiyi aşarken, son bir yıllık yükselişteki istikrar ise dikkat çekti.

İŞ GÜCÜNE KATILIM YÜZDE 50’NİN ALTINDA
İşgücü 2020 yılı Kasım döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre 1 milyon 406 bin kişi azalarak 31 milyon 71 bin kişi, işgücüne katılma oranı ise 3,2 puanlık azalış ile yüzde 49,3 olarak gerçekleşti.
Sayısı 31 milyon 968 bini bulan işgücüne dahil olmayan nüfusun en büyük bölümünü ev işleriyle meşgul 9 milyon 773 kişi oluşturuyor. Çalışamaz halde 5 milyon 154 kişi, emekli 4 milyon 697 bin kişi bulunuyor.
İş aramayıp, çalışmaya hazır olanların toplam sayısı ise 4 milyon 832 bin.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/umudunuyitirenlerrekorkirdi6252130/
Merkez Bankası’nın İhtiyat akçesi harcanmaya başlandı!38 izlenme
Seçil Erzan’ın davasında ara karar açıklandı!19 izlenme
'Yeliz' lakaplı AKP'li Ahmet Hamdi Çamlı'dan tepki çeken paylaşım! "Laiklik masaya yatırılmalı"107 izlenme
Gözaltına alınan Nuriye Gülmen serbest bırakıldı154 izlenme
Cumhuriyet'in inşasıyla dünyaya örnek bir model yaratılmıştı: 100. yıla borç içinde girdik39 izlenme
Çiftlik Bank’tan sonra Türkiye’ye şimdi de ‘Tanker Bank’ çarptı!326 izlenme
SGK Uzmanı Ali Tezel'den asgari ücret açıklaması: Zam tutarı netleşti!68 izlenme
AKP seçim öncesi açılışını yaptığı ‘ölümlü’ yolu unuttu27 izlenme
CHP'li Umut Akdoğan Melih Gökçek dönemini işaret etti: "Dinozorların dişleri tane tane döküldü"
Emekli ve memurun maaş tablosu netleşti: İşte ocak ayında alınacak zamlı maaş
EPDK'dan şirketlere uyarı: Depozito talep ederseniz bedeli ağır olur
Saray, vergi gelirlerinde yaşanan düşüşü, yeni vergilerle telafi edecek!