Home
05 Kasım 2022 ( 26 izlenme )
Reklamlar

TÜİK hakkında suç duyurusu!


CHP'li Mahmut Tanal, enflasyon oranını düşük açıklayarak vatandaşların mağduriyetine yol açtığı gerekçesiyle TÜİK yetkilileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.


CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, enflasyon oranını düşük açıklayarak vatandaşların mağduriyetine yol açtığı gerekçesiyle TÜİK yetkilileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu ve TÜİK yetkilileri hakkında ‘'Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma'' suçu ile DezenformasyonSansür'' yasasının işletilmesini istedi.

TÜİK'in 2022 Ekim ayı enflasyon oranını 3 Kasım'da açıklandığını hatırlatan Tanal, ENAG verileri ile TÜİK verilerinin örtüşmediğine de dikkat çekti. TÜİK'in enflasyon verilerinin güvenilir olmadığı, siyasi müdahalelerle enflasyon verilerinin şekillendiği, gerçek enflasyon rakamlarının gizlendiği iddiasının uzun süredir tartışıldığına dikkat çekti.

Sözcü'de yer alan habere göre, Tanal tüm çalışanların ücretlerine yapılacak zamlarda TÜİK rakamlarının esas alındığını hatırlatarak ‘' Şüphelilerin enflasyon ile ilgili doğruları yansıtmayan verileri kamuoyuyla da paylaşarak Türk Ceza Kanunu kapsamında ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçunu ve ‘görevi kötüye kullanma' suçunu işlediklerini” savundu.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kılıçdaroğlu'ndan SADAT'a yanıt: 'Be gafiller, şerefsizler, çakallar, müptezeller hodri meydan' "Seçimden sonra yüzde 50 zam gelebilir!" Türk Dünyası Vakfı’na ‘Göç Müzesi’ olması için devredilmişti 'TÜGVA Kıraathanesi' tabelası asıldı Leva 9 buçuk liraya dayandı, Bulgar turistler Edirne’de bagajları doldurdu!