Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahlat'ta Selçuklu mezarlığını ziyaretinde kuvvet komutanları, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve terör örgütü Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen HÜDA PAR lideri Zekeriya Yapıcıoğlu ile fotoğraf çektirdi. Kuvvet komutanları ile HÜDA PAR lideri Yapıcıoğlu’nun aynı karede yer almasına ilişkin CHP’den açıklama geldi.
“SİYASİ POLEMİK OLABİLECEK FOTOĞRAFLARDAN KAÇINMALARI LAZIM”
Cumhurbaşkanı ve Milli Savunma Bakanının kuvvet komutanlarının sıralı amirleri olmasından dolayı onlarla çekilen fotoğrafın doğal olduğunu ancak bir parti liderleriyle kuvvet komutanlarının aynı karede fotoğraf çektirmesinin uygun olmadığını belirten Milli Savunma Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu;
“Cumhurbaşkanı, Milli Savunma Bakanı kuvvet komutanlarının sıralı amirleridir onlarla fotoğraf çektirmesinden daha doğal bir şey yok. Ama burada HÜDA PAR önemli değil A,B,C partisi liderleriyle bu şekilde siyasi fotoğraf verilmesinin uygun olmadığını düşünüyorum. Ben komutanların fotoğraf karesinden rahatsız olup olmadıklarına dair konuşamam. Ama neticede biz siyasi parti lideriyle kendi amirleri dışında bir fotoğraf vermesi uygun değil. Burada en başta onun amirlerinin böyle bir siyasi görüntü içine verecek fotoğrafa izin vermemeleri gerekir. Dolayısıyla buna en başta onların amirlerinin düşünmesi lazım. Siyasi polemik olabilecek, askeri siyaset içerisinde gösterecek fotoğraflardan kaçınmaları lazım diye değerlendiriyorum. Daha önce Yüksek Askeri Şura kararlarında da bunu gördük. Azınlıkta olsa iktidar partisine yakın bir kısım personelin terfi ettiğini bu durumun diğer personeller üzerinde iktidar partisinin elemanlarına yakın olayım belki bir mesleki ikbal olabilir fikri yaratabileceği düşüncesi oluyor. Bu da personelleri yanlış yönlendirmelere iter bu durum silahlı kuvvetler için en büyük tehlike." dedi.
Yankı Bağcıoğlu
“SİYASİ PARTİLER GİRERSE DOĞRU OLMAZ”
Ordunun siyasallaşmasının en büyük tehlike olduğunu söyleyen Bağcıoğlu, “15 Temmuz darbesi ve daha geçmişe gidersek Balkan Harbi açısından düşündüğümüzde en büyük tehlike ordunun siyasallaşması buna sembollerle de hassas olunması lazım. Burada HÜDA PAR, CHP, DEM, MHP önemli değil burada önemli olan generallerin, amirallerin sıralı amirlerin aracılığıyla fotoğraf çektirmesinden daha doğal bir şey olamaz. Ama bunun içine siyasi partiler girerse doğru olmaz. Geçtiğimiz günlerde Piri Reis denizaltının devir teslim töreninde bir aile fotoğrafı verildi. O fotoğrafta cumhurbaşkanı, kuvvet komutanları, Selçuk Bayraktar ve AKP eski milletvekilleri ve AKP eski ilçe başkanı da var. Yine AKP’nin mevcut milletvekilleri de bu da az önce söylediğimiz ordunun siyasallaşmasının yanında Milli Savunma Sanayinin ve savunma sanayisi faaliyetlerinin sanki tek parti tarafından siyasallaştırılmasının göstergesidir” ifadelerini kullandı.
Sözcü
'Eli çabuk' kasiyer, 9 yıl boyunca her gün çaldı!531 izlenme
Narin Güran cinayeti davasında ara karar!58 izlenme
Aydınlı Grup’a atanan kayyum devlete 45 milyon borç bıraktı143 izlenme
Erdoğan'ın 100 günlük eylem planı yalan oldu!323 izlenme
Hüseyin Gün cezaevinden 'kaybedildi' iddiası: Üç gündür kayıp olan Gün'ün nerede olduğunu Başsavcılık açıkladı33 izlenme
Merdan Yanardağ: "İYİ Parti, hakkımdaki soruşturmayı iktidar havzasına kapağı atmak için kullandı"40 izlenme
Ekmek ve simide kaçak zam40 izlenme
Sedat Peker'den peş peşe paylaşımlar! "Bugünkü misafirimiz Cihan Ekşioğlu"130 izlenme