Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Irak’ın kuzeyine düzenlediği hava harekâtında terör hedeflerini vurdu. Milli Savunma Bakanlığı’nın (MSB) sosyal medya X hesabından, ‘Ansızın gelmeye, teröristlerin inlerini başlarına yıkmaya devam ediyoruz’ başlığıyla yaptığı açıklamaya göre, harekatta içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 12 hedef imha edildi.
“ÇOK SAYIDA TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLMİŞTİR”
MSB, PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek Irak’ın kuzeyinden Türkiye’ye ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak için hava harekatları yapıldığını belirtti.
Açıklamada, hava harekatlarının Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51. maddesinden doğan meşru müdafaa hakları doğrultusunda icra edildiği vurgulandı. Gara ve Kandil bölgelerindeki terörist hedeflere saat 18.00’de hava harekatı düzenlendiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
* “Harekatla bölücü terör örgütünce kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 12 hedef imha edildi.
* İcra edilen harekatlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir. Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bu harekatlar sırasında masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır.”
Sözcü
Erdoğan yeniden aday oldu, gözler YSK’da…48 izlenme
A Haber yine alay konusu oldu: Her sene aynı ‘haber’176 izlenme
Metrobüslere erken uyarı sistemi geliyor166 izlenme
Uşak'ta orman yangını: 5 hektar alan kül oldu!120 izlenme
İşte Erzurum’a sürülünce emekli olan Dilan Polat savcısının rüşvet yazışmaları41 izlenme
Memleketin geldiği nokta ! Ekmek arabası kaza yapıyor ve insanlar dökülen ekmekleri topluyor...725 izlenme
Temmuz ayında emekli maaşı yüzde 40 artacak şekilde bir program üzerinde çalışıyoruz50 izlenme
İktidar medyasının hedef aldığı İmamoğlu davası hakimine sürgün22 izlenme