ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da flaş açıklamalarda bulundu. Nükleer programına geri dönme ihtimaline karşı Tahran’ı açıkça uyaran Trump, “Hiç tereddüt etmeden yeniden bombalarım” dedi. Saldırılarda İran’ın ağır darbe aldığını savunan Trump, dini lider Hamaney’e hitaben “Feci şekilde dayak yediniz” ifadelerini kullandı.
İran'ın görüşmek istediğini söyleyen Trump, "Uluslararası Atom Enerji ajansı ya da saygı duyduğumuz birisinin İran'da denetim yapmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Trump, "İran'ın nükleere geri döneceğini düşünmüyorum" dedi. Trump, İran lideri Ayetullah Hamaney'in açıklamasının ardından yaptırımların hafifletilmesine yönelik tüm çalışmaları "derhal durdurduğunu" söyledi. Hamaney'e seslenen Trump, "Hamaney'in zafer açıklamalarından sonra İran'a uygulanan yaptırımların hafifletilmesi için yapılan çalışmaların durdurulmasını emrettim. Hamaney, İsrail'e karşı zafer kazandıkları iddiasının yalandan ibaret olduğunu biliyor. Sen büyük inanca sahip bir adamsın. Gerçeği söylemelisin. Feci şekilde dayak yediniz. İsrail de ağır darbe aldı" dedi.
Trump, "Eğer İran'ın bomba yapmaya yetecek kadar zenginleştirilmiş uranyuma sahip olduğu ortaya çıkarsa, hiç tereddüt etmeden İran'ı tekrar bombalarım. İran ve İsrail tükendi. İran'ın en son düşündüğü şey nükleer mesele. Bölge tam bir kaos içinde" ifadelerini kullandı.
Gerçek Gündem
58 milyon liraya onarımı yaptırılan havalimanının pisti bir senede çatladı!61 izlenme
Güney Kore’de Cadılar Bayramı katliamı: Can kaybı 153'e yükseldi, ülke şokta76 izlenme
Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in avukatlarından AYM harekatı33 izlenme
Ankara kulislerinde konuşulan iddia: Emekli maaşları bu rakamın altında kalmayacak40 izlenme
Borsa çılgınlığına kapılan genç sayısı bir yılda dörde katlandı37 izlenme
İsrail İkinci İntifada’nın sembol ismi Durra’nın kardeşini de öldürdü49 izlenme
Kurban Bayramı’nda hangi köprü ve otoyollar ücretsiz olacak?25 izlenme
'Millet aç! Ahlat'a saray değil, fabrika yapın!'343 izlenme
Bir rakı grubuna zam geliyor: Yarından itibaren geçerli
Yahşihan Belediyesi'nde yolsuzluk operasyonu: AKP'li ve MHP’li eski başkanlar hakkında gözaltı kararı
Akademisyenden canlı yayında çarpıcı iddia 'Amerikalılar 10 yıl önceden Kanal İstanbul'u biliyordu !'
CHP Lideri Özel Şişli'den seslendi: "Biz o iddianameyi yargılanmak için değil, bu iftiracıları yargılamak için bekliyoruz"