Hem Türk Hava Kurumu hem de üniversitesine ve 11. Ana Ulaştırma Üs Komutanlığı’na ev sahipliği yapan Ankara’daki Etimesgut Havaalanı ve çevresi, ABD Başkanı Donald Trump’ın da 78 Temmuz 2026’da Türkiye’ye geleceği NATO Zirvesi öncesinde yeniden düzenleniyor. Zirve için Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olan tesislerin yeri de değişecek.
LİDERLERE YER AÇILIYOR
1935 yılında Atatürk tarafından kurulan ve Sabiha Gökçen’in de eğitim alıp pilot olduğu Türkkuşu tesisleri, Trump’ın Air Force One ve yabancı konukların uçağına yer açmak için taşınacak. Eski AKP Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun boşandığı eşi Ünsal Ban’ın yolsuzlukları ile gündeme gelen Türk Hava Kurumu Üniversitesi de Etimesgut’tan Sivrihisar ya da Polatlı’ya gidecek.

9.5 MİLYARLIK MASRAF
Etimesgut Havalimanı’nın VIP yapılması için toplam masraf 9 milyar 506 milyon 364 bin TL olacak. Bölgede Şeker Fabrikaları Genel Müdürü’nün lojmanı da bulunuyor. Bu lojmanlar da yıkıldı. Devlet Konukevi’nin yapımı için Şeker Fabrikası’nın da başka yere taşınacağı bildirildi.

Türkiye’de havacılığın temellerinin atıldığı simge kurumlardan biri olan Türkkuşu, Atatürk’ün “İstikbal göklerdedir” vizyonuyla 1935’te Ankara’da kurulmuştu. Türkkuşu, Türk Hava Kurumu bünyesinde nitelikli pilotlar yetiştirdi. Kadınların havacılıkla tanışmasında da öncü rol oynadı.
Sözcü
Ayşe Ateş "24 saat geçti" dedi isyan etti: "Bu şahıs adaletten üstün müdür, kimler koruyor?"11 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine Muharrem İnce'den sert yanıt394 izlenme
İddia… Yer Ankara! İstismarı araştıran öğretmen görevden uzaklaştırıldı!74 izlenme
Sedat Peker'in rüşvet iddialarıyla gündeme oturmuştu, Eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu açıklama yaptı56 izlenme
Şirket bile ‘rüşvet istenmedi’ dedi ama Emrah Şahan hakkında ceza istendi13 izlenme
Saraydaki AKP buluşmasına tepki yağıyor: "Başka yer mi bulmadınız?"52 izlenme
11 ayda 24 bin kepenk indi16 izlenme
Erk Acarer’den flaş iddia! "Sedat Peker'in akrabası Metin Süs Florya'da vuruldu"103 izlenme
Asgari ücret için geri sayım başladı: Pazarlık hangi rakamdan başlayacak? Bu rakamı ilk kez duyacaksınız
Dilipak'tan Cübbeli Ahmet'e tepki: "2 namaz kıldın diye ekonomi düzelmez"
Muharrem İnce o iddiayı yalanladı
İşte Erdoğan'ın 'gizli' hayatı: Saray'daki önlenemeyen yükseliş!