Hem Türk Hava Kurumu hem de üniversitesine ve 11. Ana Ulaştırma Üs Komutanlığı’na ev sahipliği yapan Ankara’daki Etimesgut Havaalanı ve çevresi, ABD Başkanı Donald Trump’ın da 78 Temmuz 2026’da Türkiye’ye geleceği NATO Zirvesi öncesinde yeniden düzenleniyor. Zirve için Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olan tesislerin yeri de değişecek.
LİDERLERE YER AÇILIYOR
1935 yılında Atatürk tarafından kurulan ve Sabiha Gökçen’in de eğitim alıp pilot olduğu Türkkuşu tesisleri, Trump’ın Air Force One ve yabancı konukların uçağına yer açmak için taşınacak. Eski AKP Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun boşandığı eşi Ünsal Ban’ın yolsuzlukları ile gündeme gelen Türk Hava Kurumu Üniversitesi de Etimesgut’tan Sivrihisar ya da Polatlı’ya gidecek.

9.5 MİLYARLIK MASRAF
Etimesgut Havalimanı’nın VIP yapılması için toplam masraf 9 milyar 506 milyon 364 bin TL olacak. Bölgede Şeker Fabrikaları Genel Müdürü’nün lojmanı da bulunuyor. Bu lojmanlar da yıkıldı. Devlet Konukevi’nin yapımı için Şeker Fabrikası’nın da başka yere taşınacağı bildirildi.

Türkiye’de havacılığın temellerinin atıldığı simge kurumlardan biri olan Türkkuşu, Atatürk’ün “İstikbal göklerdedir” vizyonuyla 1935’te Ankara’da kurulmuştu. Türkkuşu, Türk Hava Kurumu bünyesinde nitelikli pilotlar yetiştirdi. Kadınların havacılıkla tanışmasında da öncü rol oynadı.
Sözcü
Bakla Bakan Tekin'in dilinin altından çıktı: "İmam Hatip eee bizim okullar!.."17 izlenme
ABD’ye tepki gösteren esnaf Ferhat Dolar, soyadını değiştirmek istiyor240 izlenme
İstanbul Havalimanı hakkında bir iddia daha! Bilet satışları durduruldu mu?289 izlenme
CHP'li isim açıkladı! Bedelli askerlikten bugüne kadar toplanan paralara bakın ne olmuş!199 izlenme
Diyanet'e sınırsız kaynak kıyağı... Tasfiye edilen kurumun ürünlerine hibe!89 izlenme
Eski Başsavcı İlhan Cihaner’den cumhuriyet savcılarına çağrı: "Ali Yeşildağ’ın iddiaları somut, ihale komisyonu hakkında derhal soruşturma açılmalı"22 izlenme
Özgür Özel: "1 Nisan günü Hatay’ı AK Parti'ye emanet edeceğime..."32 izlenme
'Kayyum Vali'den Erdoğan'a ve AKP'li bakanlara 600 bin liralık hediye!165 izlenme
YSK sistemi açtı! Nerede oy kullanacağınızı hemen öğrenebilirsiniz!
MEB'den Ensar ile ortaklığa devam!
Erdoğan ve Sisi Katar'da tokalaştı, Mısır bu fotoğrafı konuşuyor
Beyaz Saray'dan dünyayı sarsan İran açıklaması: "Mesele sadece güvenlik değil, tüm petrol rezervlerini alacağız!"