TRT ve Telefon operatörü Turkcell'in çalışanlarına 'Seçim gecesi gelmeyin' talimatı verdiği öğrenildi.
Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşcı, RTÜK Üyesi Tuncay Keser ile 14 Mayıs seçimlerine yönelik TRT’de “kozmik oda oluşturulduğu” iddialarına ilişkin TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı’dan randevu istediklerini açıklamıştı. Taşcı, Sobacı'nın randevu isteğini reddettiğini söyleyerek seçim gecesiyle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.
Taşcı'nın aktardığına göre seçim günü yapılacak yayınlarda görevli olan tüm personele yeni bir güvenlik soruşturması yapıldı. Bunun yanından pazar günü ile seçimi takip eden pazartesi günü normal mesaisi veya nöbeti olan kimi personelin insan kaynakları tarafından telefonla aranarak işe gelmemeleri talimatı verildiği de öğrenildi.
İlhan Taşçı'nın açıklamaları şu şekilde:
Turkcell ise, 1215 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'daki merkez çalışanlarına mesaj atarak, seçim gecesi "teknik altyapı çalışmaları" nedeniyle plaza ve ofislere giriş yapılamayacağını bildirdi.
Gazeteci Alican Uludağ, kişisel Twitter sayfasında Turkcell'in seçim gecesi teknik altyapı çalışması yapacağını ve çalışanların plazalara ve ofislere girişlerinin olmayacağını yazdı.
Çalışanların VPN'le de bilgisayarlara bağlanamayacağı belirtilirken, Turkcell yönetiminden çalışanlara yollanan mesajda şu ifadelere yer verildi: "Değerli arkadaşlar. 12 Mayıs Cuma akşamı 21.00'dan 15 Mayıs Pazartesi günü 06.00'ya kadar tüm plazalarımızda yapılacak olan teknik alt yapı çalışmaları nedeniyle zorunlu haller dışında plaza ve ofislerimize giriş olmayacaktır. İlgili tarihlerde VPN bağlantısı da yapılamayacaktır."
Konuya ilişkin Turkcell’den yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:
''Kamuoyunun dikkatine, özellikle iletişim yoğunluğunun arttığı seçim gibi dönemlerde sağlıklı iletişim sağlanması ve iletişim altyapısının sürdürülebilirliği amacıyla önlemler alınması gerektiği hepimizin bildiği bir husustur.
Bugün sosyal medyaya yansıyan mesajın kaynağı, Turkcell çalışanlarına yönelik olarak yapılan şirket içi bilgilendirme notundan ibarettir.
Geçmiş yıllarda her seçim döneminde rutin olarak yapıldığı gibi bahsi geçen çalışma, Turkcell’in seçim günü tüm ülkeye sağlıklı ve kesintisiz iletişim hizmeti verebilmesi için teknik altyapının güçlendirilmesini, kötü niyetli erişimlerin engellemesini ve bilişim altyapılarına yönelik güvenlik tedbirlerini alınması gerekliliği amacıyla yapılmıştır.
Seçim gecesi görevli ve yetkili olmayan Turkcell çalışanlarının herhangi bir aksaklığa veya olumsuzluğa neden olmaması hedeflenmektedir.
Müşterilerimizi etkileyen herhangi bir durum söz konusu değildir.
Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.''
KRT
Erdoğan'ın yoluna "İstifa" pankartı astılar47 izlenme
Kurumun eski genel müdürü ve eski AKP’li Zekai Özcan: "SGK seçime kurban edildi, batırıldı"34 izlenme
Çerçioğlu toplantıya gelmedi, Aydın Belediyesi'nde 'slogan' provokasyonu! Polis salona girdi, toplantı iptal edildi15 izlenme
Halk TV beş gün karartılıyor!68 izlenme
Nerede olduğu merak ediliyordu: Rusya Savunma Bakanı Şoygu 12 gün sonra ortaya çıktı53 izlenme
Buğra Kavuncu’ya eşi ve kızıyla oy kullandığı sandıktan sadece 3 oy çıktı102 izlenme
Erdoğan övündü, Fransız banka rezerv tablosu paylaştı! "Biraz arttı ama hâlâ ekside"53 izlenme
Türkiye’deki sokağa çıkma yasağı dünyanın gündeminde! "Kapanacaksanız düzgün şekilde kapanmalısınız"47 izlenme
Seçim güvenliğine ilişkin endişeler sürerken SADAT Başkanı’ndan skandal paylaşım!
Tarım ülkesi Türkiye bunu da gördü! 1.6 milyar TL'lik kırmızı biber ithal edilecek!
Ankara'da bir AVM'de down sendromlu çocuğa ayrımcılık yapan oyun alanı işletmesine 204 bin TL ceza kesildi!
'Andımız' kararına, itiraz reddedildi! Danıştay süreci bitti sıra Anayasa Mahkemesinde