TRT’de bir dönem “Din ve Ahlâk Programları Müdürü” olarak çalışan ilahiyatçı Adem Özkan, TRT Yayın Denetleme Kurulu Başkanlığı’na getirildi.
Özkan artık sadece dini yayınları değil, TRT'deki, canlı programlar hariç, tüm bant yayınlarını, radyoTV programlarını, müzik eserlerinin sözlerini, reklamları, program metinlerini ve senaryoları denetleyecek.
Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre; Adem Özkan, son olarak TRT İç Yapımlar Dairesi Başkanlığı'nda YapımcıYönetmen olarak görev yaptı. Marmara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi'nden mezun Adem Özkan, Üsküdar Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışıyor.
TRT’nin internet sitesinde, Yayın Denetleme Kurulu Başkanlığı’nın görevleri şöyle sıralanıyor:
“Yayın Denetleme ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı, haber ve spor yayınları ile canlı yayınlar hariç olmak üzere kurumumuz mecralarında yayınlanan tüm radyo ve televizyon programlarının metin, ses ve görüntüleri ile kurum repertuarına alınacak müzik eserlerinin sözleri, yerliyabancı sinema ve televizyon filmleri ile müzik klipleri yayından önce denetlemekle ve denetim sonuçlarına uygun olarak yayınlanıp yayınlanmadıklarını kontrol etmekle görevlidir.”
Zamlı listeleri paylaşmıştı: Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Aybaş'a ceza!33 izlenme
10 yılda adalete yansıyan çocuk istismarı suç sayısı 153 bin 139!113 izlenme
Bakanlık, çatlakları olan binalara hasarsız raporu vermekte ısrar ediyor!61 izlenme
Suriyeliler bedava verilen kömürleri 2 bin liraya satıyor!77 izlenme
Zehra Kınık’ın isteği acılı anneyi çileden çıkardı! “Oğlum gitti, canı gitti, sen eğitimini dert ediyorsun. Bu kadar vicdansız olamazsın”29 izlenme
Canan Kaftancıoğlu beraat etti!35 izlenme
Akşener, Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ hakkında dava açacak27 izlenme
Bahar Candan’ın da cezaevinde olmadığı ortaya çıktı30 izlenme
Faiz kararı öncesi rekor: Dolar 31 lira seviyesinin üzerine çıktı
Eleştirilerin odağındaydı: Serap Yazıcı Özbudun sessizliği bozdu, AKP'ye geçiş sürecini böyle anlattı
Bakan Koca açıkladı: 14.380 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.208.652’ye, can kaybı da 20.881’e yükseldi!
42 işçinin can verdiği madende torpil skandalı: Yazılı sınavdan kalan mühendisler mülakatla işe alınmış!