TRT’de bir dönem “Din ve Ahlâk Programları Müdürü” olarak çalışan ilahiyatçı Adem Özkan, TRT Yayın Denetleme Kurulu Başkanlığı’na getirildi.
Özkan artık sadece dini yayınları değil, TRT'deki, canlı programlar hariç, tüm bant yayınlarını, radyoTV programlarını, müzik eserlerinin sözlerini, reklamları, program metinlerini ve senaryoları denetleyecek.
Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre; Adem Özkan, son olarak TRT İç Yapımlar Dairesi Başkanlığı'nda YapımcıYönetmen olarak görev yaptı. Marmara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi'nden mezun Adem Özkan, Üsküdar Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışıyor.
TRT’nin internet sitesinde, Yayın Denetleme Kurulu Başkanlığı’nın görevleri şöyle sıralanıyor:
“Yayın Denetleme ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı, haber ve spor yayınları ile canlı yayınlar hariç olmak üzere kurumumuz mecralarında yayınlanan tüm radyo ve televizyon programlarının metin, ses ve görüntüleri ile kurum repertuarına alınacak müzik eserlerinin sözleri, yerliyabancı sinema ve televizyon filmleri ile müzik klipleri yayından önce denetlemekle ve denetim sonuçlarına uygun olarak yayınlanıp yayınlanmadıklarını kontrol etmekle görevlidir.”
17 Ağustos depreminin 21'nci yılında Kocaeli hakkında korkutan uyarı!64 izlenme
Eski vali böyle isyan etti: Sistem ölüme terk etti35 izlenme
TSK’ya sahte ürünler nasıl satıldı?98 izlenme
AKP'nin adayı bu iddiaya cevap verebilecek mi? Sadece Kayseri'de 45 parsel!188 izlenme
CHP’li Akar: Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün yıllık faturası 417 milyon TL120 izlenme
Bakan Koca’yı zorda bırakan soru: Cumhurbaşkanı bizden değil mi, neden miting yapıyor?149 izlenme
Aşı listesinde de mi torpil yaptınız?51 izlenme
AKP'liler meclis toplantısında birbirine girdi, hakaretler havada uçuştu!56 izlenme