Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) sınırları içinde, Süleymaniye kırsalında düzenlenen ve PKK’ya mensup 30 kişilik bir grubun silahlarını imha ettiği tören, “tarihi bir adım” olarak değerlendirilirken, organizasyona ilişkin yeni ayrıntılar da gün yüzüne çıkmaya başladı.
DEM Parti tarafından organize edilen törene, baro başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Barış Anneleri, milletvekilleri ve basın mensuplarından oluşan yaklaşık 150 kişilik bir davetli grubu katıldı. Katılımcılar dört otobüsle Irak Kürdistan topraklarına taşındı.

Medyascope’tan Ferit Aslan’ın haberine göre, söz konusu organizasyonun planlamasını DEM Parti yürütürken, katılımcıların Erbil’de konaklaması, protokol araçlarıyla tören alanına ulaştırılması ve yemek ihtiyaçlarının karşılanması gibi tüm lojistik giderleri IKBY Başkanı Neçirvan Barzani tarafından üstlenildi.
Törenin ardından DEM Parti heyeti, Barzani’ye bir teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları'nın yanı sıra Leyla Zana, Ahmet Türk, DBP Eş Genel Başkanları Keskin Bayındır ve Çiğdem Kılıç Uçar ile milletvekilleri Ayşegül Doğan, Sırrı Sakık, Berdan Öztürk, Mehmet Kamaç, Meral Danış Beştaş ve Serhat Eren’den oluşan heyet, Barzani’ye barış sürecine sunduğu katkı nedeniyle teşekkür etti.
Sözcü
Avcılar Belediyesi'ne operasyon! Çok sayıda gözaltı var29 izlenme
Son beş yılda yabancılara 153 bin konut satıldı, 88 binini Orta Doğulular aldı!151 izlenme
Gayrimenkul hariç net doğrudan yatırım girişi ilk kez eksiye düştü!72 izlenme
Berkin Elvan'ın ailesi AKP'li Osman Gökçek hakkında suç duyurusunda bulunuyor46 izlenme
Kadrolaşma tam gaz: AKP aday adayına il milli eğitim müdürlüğü!56 izlenme
Şiddet uyguladığı eşinin sığındığı babaevine molotofla saldırdı! Kadın yaralandı, koca gözaltında35 izlenme
İmamoğlu'ndan tutuklu gençlere mektup: Birlikte başaracağız45 izlenme
İBB teftişinde çarpıcı ayrıntı: "Heyet başkanı rahatsız oldu görevden ayrıldı"39 izlenme
Borsa düşünce devre kesti!
Beşiktaş'ta yolda yürüyen kadına çarpıp kaçmıştı: Suç makinesi tepkilerin ardından tutuklandı!
Reuters'tan dikkat çeken Türkiye analizi: "Erdoğan desteği kaybetme riskiyle karşı karşıya"
Baba müftü, kızı yardımcısıydı! Kızı başka göreve verildi