Toprak Mahsulleri Ofisi ayçiçek yağı ithalatı ihalesi yaptı. İhalede 1 ton başına ayçiçek yağı fiyatı 1471 dolar olarak belirlendi. Ayçiçek yağı fiyatlarının ilerleyen günlerde fırlaması bekleniyor.
Ayçiçek yağı fiyatları sürekli zamlanırken bir yandan da Türkiye dünyada en fazla ayçiçek yağı ithalatı yapan ülke konumunda oluyor. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 6 bin tonluk ayçiçek yağı ithalatı ihalesi yaptı. TMO ihalesinde en iyi teklif ton başına 1.471 dolar olarak belirlendi.
TMO tarafından 6 bin tonluk ham ayçiçek yağı ihalesi tamamlandı. BloombergHT'in haberine göre, ihalede en iyi teklif ton başına 1.471 dolar oldu. Söz konusu 6 bin tonluk teslimatın Tekirdağ limanından yapılması öngörülüyor.
Türkiye’de 2021 yılında da ayçiçek yağı en fazla ithal edilen ürünler arasında yer aldı. Ayçiçek yağı fiyatlarının bu denli zamlanması dolara bağlı ithalat ve iç piyasada artan girdi maliyetlerinden kaynaklı olduğu belirtiliyor. Dolar kurunun her geçen gün artmasıyla ayçiçek yağı fiyatları ilerleyen günlerde zam geleceği öngörülüyor.
89 yıllık zeytinyağı markası iflasın eşiğinde: Mahkeme 3 ay süre verdi10 izlenme
Havalimanındaki simit fiyatı yok artık dedirtti37 izlenme
Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz ifadeye çağrıldı, "Bir yaşıma daha girdim!" dedi52 izlenme
Mustafa Kemal Atatürk'ü, Diktatörler listesine koydular! Rezil ödevi gören Büyükelçilik harekete geçti20 izlenme
CHP'nin YSK temsilcisi Mehmet Yakupoğlu: ‘İki bakanlık kritik yerlere seçmen yığınağı yapıyor!’489 izlenme
Beylikdüzü'nde skandal görüntüler: Öğrencisini kitapla acımasızca dövdü! Bu nasıl öğretmen böyle?30 izlenme
Özgür Özel tarih vererek meydan okudu: 'AKP'li belediyeleri tek tek açıklayacağım'15 izlenme
Emekliden 'pazar' eylemi: "Kiraza da kilit vurmuşsunuz. Bari 2 tanesini hediye et de kulağıma küpe olsun sandıkta"11 izlenme