Toprak Mahsulleri Ofisi ayçiçek yağı ithalatı ihalesi yaptı. İhalede 1 ton başına ayçiçek yağı fiyatı 1471 dolar olarak belirlendi. Ayçiçek yağı fiyatlarının ilerleyen günlerde fırlaması bekleniyor.
Ayçiçek yağı fiyatları sürekli zamlanırken bir yandan da Türkiye dünyada en fazla ayçiçek yağı ithalatı yapan ülke konumunda oluyor. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 6 bin tonluk ayçiçek yağı ithalatı ihalesi yaptı. TMO ihalesinde en iyi teklif ton başına 1.471 dolar olarak belirlendi.
TMO tarafından 6 bin tonluk ham ayçiçek yağı ihalesi tamamlandı. BloombergHT'in haberine göre, ihalede en iyi teklif ton başına 1.471 dolar oldu. Söz konusu 6 bin tonluk teslimatın Tekirdağ limanından yapılması öngörülüyor.
Türkiye’de 2021 yılında da ayçiçek yağı en fazla ithal edilen ürünler arasında yer aldı. Ayçiçek yağı fiyatlarının bu denli zamlanması dolara bağlı ithalat ve iç piyasada artan girdi maliyetlerinden kaynaklı olduğu belirtiliyor. Dolar kurunun her geçen gün artmasıyla ayçiçek yağı fiyatları ilerleyen günlerde zam geleceği öngörülüyor.
Son dakika! Mısır'da bulunan kilisede çıkan yangında 41 kişi öldü, 55 kişi yaralandı40 izlenme
Mesut Özil, eski takım arkadaşı Ronaldo'yu savundu22 izlenme
AKP’nin mitingde ‘cemaat toplama’ talebini reddeden imamın başına gelmeyen kalmadı! Soruşturma başlatıldı, sürgün edildi, tehdit edildi, ceza verildi30 izlenme
Sayıştay’ın raporunda ortaya çıktı: AKP’li belediyede yurttaşların parasını hep beraber yemişler!97 izlenme
Zamlardan etkilenmediğini düşünen bir AKP'linin, gerçekle yüzleşmesi !3341 izlenme
Bir borç intiharı girişimi daha!136 izlenme
Meclis üyeleri 'rant var' diyerek dava etti! AKP'ye geçen Umut Yılmaz'a mahkemeden kötü haber15 izlenme
Muharrem İnce'den Erdoğan açıklaması1900 izlenme
Çinli araştırmacılar zihin okuyabilen yapay zeka geliştirdi
Murat Ongun'dan 'gizli tanık' ve 'etkin pişman' açıklaması: "Sözde pişmanlar da mahkemede boşa düşecek!"
Skandal görüntüler! Arapça tabela asmak için Türkçe tabelanın üstünü kapattılar!
İşte ‘itibardan tasarruf olmaz’ örneği: AKP'liler 45 dakikalık yolu helikopterle gittiler!